Ayna Nasıl Yapılır?
-
Nasıl ayna yapabilirim? Kendi olanaklarımla. Mesela bi cam tabağı aynaya çevirip avize olarak kullanmak istiyorum. Google baktım hep teleskoptan falan bahsediyor ben de size sorayım dedim. Teşekkürler.
-
hacı kum mum bi dalgası vardı onun heralde ama camlada ilgili olabilir o kum ama arkasındaki siyah şey zifti andırıyor
-
bildiğim kadarıyla sır diye bir kaplaması var ama sadece bunu biliyorum :))
-
camın bi yüzeyine sır denilen ve sırrını kimsenin bilmedii bi madde var onu sürüosun ayna oluo:D
-
yanlıs hatırlamıyosam camın arkasına gumus nitrat cekilerek yapılıyo.. parlaklıgı veren, goruntuyu yansıtan gumus nitrat yuzeyş yani ( gumus nitrat olmayabilir ama gumus lu bi bileşikti) tabi bu bildigimiz klasik aynalarda boyle. aynadan aynaya defişebilir.. mnalum yuzlerce cesit ayna var, kullanıldıgı yere gore degişen. mesela argon lazerdeki aynalar cok daha farklı bi şekilde uretiliyo (lazer tecrubemi hatırlarsınız..)
-
bende siyanürlü bi bileşik diye duymuştum. sadece duymakla yetinmiş araştırmamıştım.
-
edit :D
yıllar önce böyle bi saçmalığı nasıl yazmışım ayıp bana
edited: 27.01.2011 17:57:41
-
yaw bu çift cam yapıyolarya. iki camı yanyana getirip dışından siyah bi macun gibi bi dalga sürüyolar. onu normal camın arkasına sürersen ayna oluyo işte.
-
camcı bul bi dane sor ona onlar bilir
Toplam Hit: 3815 Toplam Mesaj: 9