Ayna Nasıl Yapılır
-
şimdi böle bir konu vardıda bulamadım ayna diye arattım hep kaynak çıktı karşıma
aklımda böle kendime urfak çapta bir teleskop yapmak var aynanın nasıl yapıldığını öğrensem başlayacam işe parabolün fonksiyonuunu odağını felan hesaplayacam şimdi bir kaç yerde gördümde uzun iş gümüş yada aliminyumu buharlaştırıp ama bunun için basıncı çok düşürmem gerekecek onu yapacak büzükte yok bende
birde bana şunu anlatacak varsa ei olur krom nikelaj kaplama nasıl yapılıyor ölede yapıla bilir gibime geliyor
ayna olacak kısmı aliminyum veya kurşunla kaplama yapılabilir gibi ama gaz değil eritip (kurşun dediğim ise lehim teli tinerle felan silince ei parlıyor)
nasıl kaplayacam onu düşünüyorum çok ince ve pürüzsüz olması lazım
-
KArdeşim Sen aşmışsın yaw :D Bence o iş yaş ama dene bakalım hayal sonucta gerçekleşmez die bişi yok...
Bir fikrim de yok ayrıca...
-
başka fikri olan mu
-
aynayı hazır kullansan olmuyor mu :S
-
JordanoR bunu yazdı:
-----------------------------
aynayı hazır kullansan olmuyor mu :S
-----------------------------para meselesi tamamen duygusal
-
hocam hazır al uğraşma bida
-
yau ii de alacan malzemeler zaten tutmasmı bir gadar o gadar
kasma al bi ayna
-
aynayı almasını bende biliom işte mümkün mertebe az masraf yapmaya çalışıyorum evdeki malzemelerle sağdaki soldaki arkadaşlarla nasıl olursa işte :S
-
aynayi yapmak almaktan daha pahaliya gelir. Aynayi yaparken maddelerden birazcik yanlislikla solusan omrunden 1-2 gun eksilir.
-
yurt dışında pyrex camlar satılıyomuş bu iş için amatör teleskop yapmak çok da kolaymış işte tekniğini bilmek gerekiyormuş saadece
felan falan bişey var tübitak amca yazmış ahanda burda
http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=679