Ayna Nasıl Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

şimdi böle bir konu vardıda bulamadım ayna diye arattım hep kaynak çıktı karşıma

aklımda böle kendime urfak çapta bir teleskop yapmak var aynanın nasıl yapıldığını öğrensem başlayacam işe parabolün fonksiyonuunu odağını felan hesaplayacam şimdi bir kaç yerde gördümde uzun iş gümüş yada aliminyumu buharlaştırıp ama bunun için basıncı çok düşürmem gerekecek onu yapacak büzükte yok bende

birde bana şunu anlatacak varsa ei olur krom nikelaj kaplama nasıl yapılıyor ölede yapıla bilir gibime geliyor

ayna olacak kısmı aliminyum veya  kurşunla kaplama yapılabilir gibi ama gaz değil eritip (kurşun dediğim ise lehim teli tinerle felan silince ei parlıyor)

nasıl kaplayacam onu düşünüyorum çok ince ve pürüzsüz olması lazım  

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AegnorTalperien
    AegnorTalperien's avatar
    Homo

KArdeşim Sen aşmışsın yaw :D Bence o iş yaş ama dene bakalım hayal sonucta gerçekleşmez die bişi yok...

Bir fikrim de yok ayrıca...

Efes Dolum Tesisleri.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    başka fikri olan mu

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    aynayı hazır kullansan olmuyor mu :S

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

JordanoR bunu yazdı:
    -----------------------------
    aynayı hazır kullansan olmuyor mu :S
    -----------------------------

para meselesi tamamen duygusal 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KapTaN60
    KapTaN60's avatar
    Erkek

hocam hazır al uğraşma bida

İTÜ gerisi yalan BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 tarih ve 2008/599 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI"nca engellenmiştir. Access to this web site is banned by "TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI" according to the order of: Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, 30/04/2008 of 2008/599 . --------------------------------------------------------------------------------
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek

yau ii de  alacan malzemeler zaten tutmasmı bir gadar  o gadar 

kasma al bi ayna 

matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

aynayı almasını bende biliom işte mümkün mertebe az masraf yapmaya çalışıyorum evdeki malzemelerle sağdaki soldaki arkadaşlarla nasıl olursa işte :S 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Osiris
    Osiris's avatar
    Erkek
    aynayi yapmak almaktan daha pahaliya gelir. Aynayi yaparken maddelerden birazcik yanlislikla solusan omrunden 1-2 gun eksilir.

Bana bakip her zaman gulumseyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mauselaus
    mauselaus's avatar
    Erkek

yurt dışında pyrex camlar satılıyomuş bu iş için amatör teleskop yapmak çok da kolaymış işte tekniğini bilmek gerekiyormuş saadece

felan falan bişey var tübitak amca yazmış ahanda burda

http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=5&soru_id=679 

“Aşırı harcamalara ilişkin rakamlar, dünyadaki yoksul kesimin ihtiyaçlarını karşılamanın çok masraflı olacağı iddiasını çürütmektedir. Yoksulların yeterli gıda, temiz su ve temel eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için gereken para, insanların bir yıl içinde makyaj malzemelerine, dondurmaya ve evde beslenen hayvanların mamasına harcadığından daha azdır.” (World Watch Institute’ün ‘Dünyanın Durumu’ adıyla yayınlanan raporu, TEMA VAKFI yayınları, İstanbul 2004, 5-6)
Toplam Hit: 3074 Toplam Mesaj: 10