Ayna Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Evet arkadaşlar yukarıdaki soru aslında bir felsefe sorusu yada insanları düşünmeye teşvik etme amaçlı bir soru.

Ayna bir nesne midir ? Yoksa bir varlık mı ?

Aynaya arkadan bakarsak o bir nesnedir ama o zaman ayna değildir.Çünkü işlevselliği yoktur.Fakat işlevsel kısmına bakıncada aynayı göremeyiz.Direk kendimize bakarız.Aynayı görmeye çalışanlar ya aynanın sınır çizgisi olan camı görür yada bir diğer sınır çizgisi olan çerçevesini.Ayna nedir ? Aynaya bakarken zihinsel konuşmamız artar.Saçım olmamış falan gibi konuşmalar başlar.Ayna bizi içimize döndürüyor bir nevi ayna bizi kopyalıyor ve ayna ile konuşuyoruz.O zaman ayna bir varlık oluyor.Ama ayna biz yokken yine bir nesne.Biz geldiğimizde tekrar varlık oluyor.Ayna nedir ? Bu konuda düşüncelerinizi bekliyorum.Mantıklı bişeyler ürete bilecek miyiz?

Soruya felsefi açıdan bakınca derinleşiyor.Yoksa çok sığ bir soru.Felsefi açıdan bakın öyle cevap verin.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek
    Ayna sonsuzluktur.Kısır bir döngüdür.Ayna insanı görür ama insan aynayı değil sadece kendini görecek kadar kördür.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Ayna çok garip bişey varlık felsefesinin tartışılması için çok güzel bir materyal.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Arkadaslar bu ayna konusu gelmişken, bu aynalar yansıma ve psikoloji ile ilgili çok güzel bir kitap var;

Aynalar Koridorunda Aşk. Okumanızı tavsiye ederim. O zaman aynanın insan için önemini anlayacaksınız... 

.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sau_nightmare
    sau_nightmare's avatar
    Erkek
    benim için sadece yansıma.

çok uzakta uzak denizlerde...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

budist kökenli felsefelerde de "ayna olmak" diye bir şey vardır.

hatta matrix'in ilk filminde neo aynaya dokununca ayna her tarafını kaplıyordu yani neo "ayna oluyordu"...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Heydarx
    Heydarx's avatar
    Erkek
    Birde aynadaki yansımamız zannettiğimiz görüntünün gerçek biz olup olmadığımız sorunsalı var.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    bıraz konu dışı olcak ama aynayı ilk kim icad etti eski zamanların teknolojisiyle bunu nasıl yaptılar hep merak ederim

onekine?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kral1
    kral1's avatar
    Erkek

Ayna  insanların göremedikelri her türlü şeyi görör...

slm..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    EmiRReiS bunu yazdı:
    -----------------------------

Aynalar Koridorunda Aşk. Okumanızı tavsiye ederim. 

Aylar önce bana msn'de tavsiye etmişti ..direkt  e-book olarak aramıştım bulamamıştım :D ..sora da para verip alma işini erteledim ..erindim ..unuttum falan:) ..sıcak sıcak tavsiye yenilenmişken ..sıcak sıcak alın ..taze taze ..okuyun :) ..benim gibi ertelemeyin :)

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Octavio
    Octavio's avatar
    Erkek

Heydarx bunu yazdı:
    Birde aynadaki yansımamız zannettiğimiz görüntünün gerçek biz olup olmadığımız sorunsalı var.

Katılıyorum.İşi felsefe boyutuna getirirsek aynanın gerçeği yansıtıp yansıtmadığınıda bilemeyiz.Sonuçta kimse kimsenin düşüncelerini bilemez benim bir başkasını görmemle , bir başkasının o kişiyi görmesini kimse kanıtlayamaz.Bize göre esmer bir ten başkasına göre daha değişik bir boyut olabilir bunun ispatı yapılamaz.Aynı olay aynadada geçerli bizim aynada gördüğümüz bizim gerçek görüntümüz olduğunu bilemeyiz....

Toplam Hit: 4819 Toplam Mesaj: 11