Aynı Hosting Dizininde Çalışan 2 Domainin Seo Ya Etkisi
-
Merhaba Hocalar
diyelim 2 domainimiz var örnek vereceğim tahribat.com ve tahribat.net bu iki domainde aynı hostingin aynı dizinine bağlı google aramalarında ikiside çıkıyor fakat genelde tahribat.com kullanılıyor ve kurulan script tahribat.com a göre ayarlı
tahribat.com/online.asp ye tahribat.net/online.asp şeklindede girdiğinde gözülüyor bu tahribat.net .com a googleda etki eder mi benim böyle 3 domainim var da aynı dizinde çalışan fakat 1 tanesini kullanıyorum genelde bana bu konuda ne önerirsiniz diğer domanileri ayırayımmı o dizinden yoksa etki etmez kaslın mı diyorsunuz? yoksa diğer ikisini basit meta ile mi yönlendireyim yani ne yapacağımı bilmiyorum. ben aslına bakarsanız ana kullandığım domainden başka domainin googlede gözüksün istemiyorum -
.com .net .org domainler arasında .com uzantılar genelde ilk sıradadır .com domainin yada ilk olarak hangi domaini google görüyor ise dierlerini kopya içerik olarak değerlendireceği için dierleri zaten altlarda kalır ama sadece tek domaini indexlesin dierlerine dokunmasın istiyosan en mantıklı yol robots.txt dosyası ordan tüm dizinleri indexleme die komut verirsin hiç bi spider indexlemez dier domainleri
-
lanetlicocuk bunu yazdı:
-----------------------------
.com .net .org domainler arasında .com uzantılar genelde ilk sıradadır .com domainin yada ilk olarak hangi domaini google görüyor ise dierlerini kopya içerik olarak değerlendireceği için dierleri zaten altlarda kalır ama sadece tek domaini indexlesin dierlerine dokunmasın istiyosan en mantıklı yol robots.txt dosyası ordan tüm dizinleri indexleme die komut verirsin hiç bi spider indexlemez dier domainleri
iyide hocam ayarlayacağım robots.txt aynı zamanda ana domaindede gözükecek aynı alanı paylaşıyorlar sonuçta -
SeRDaR bunu yazdı:
lanetlicocuk bunu yazdı:
iyide hocam ayarlayacağım robots.txt aynı zamanda ana domaindede gözükecek aynı alanı paylaşıyorlar sonuçta
hacı aynı dizindeki aynı domainin seoya etkisi %0.0001 dir ben seo seminerine gittim aynı ipdeki sitelerin seoya etkisi yoktur diolar + geçtim aynı dizindekilerin hiç yoktur diolar yani sende asp yazıp ilk sırada çıkıosan diğer .nette onun alıtnda çıkmayı bekleme -
anladım yani ne olumlu ne de olumsuz etkisi var
-
SeRDaR bunu yazdı:
yani google anlıcak ve sonunda bi siten çıkıcak diğeri çıkmıcak -
tolgasen bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
yani google anlıcak ve sonunda bi siten çıkıcak diğeri çıkmıcak
-----------------------------aynen arkadasın dedıgı gıbı etkısı yoktur ve domaının google tarafından dıkkate alınmaz bence o domaınlerı baska ıcerıkler ıcın kullan.
Toplam Hit: 966 Toplam Mesaj: 7