folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Aynı Kanalda Yayın Yapan Wifi Ağları



Aynı Kanalda Yayın Yapan Wifi Ağları

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GuArDiAn55
    GuArDiAn55's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2015
    Erkek

    Selamlar. interneti kullanırken aniden internet yavaşlamaya başlamıştı. speedtest yapayım dedim wifiden bağlı laptoptan, 0.8mbps download aldım. Dedim wtf? Ağa bağlı cihazları taradım baktım sorun yok bilmediğimiz cihaz yok ağda. Ethernet bağladım speedtest yaptım 22 mbps aldım. sorun wifi bağlantısındaydı. Telefonumdan denedim sıkıntı laptopta mı acaba? Telefonda da yavaş. sonra windows marketten wifi analyzer uygulamasını indirdim baktım apartmanda kimler hangi kanalı kullanıyor diye. Davarın biri bizim kullandığımız kanaldan yayın yapmaya başlamış. Otomatiktir tabi. Aldım boş bir kanala modem arayüzünden. Tekrar normale döndü internet.

    konuyu şunun için açtım; aynı kanaldan yayın yapan ağlarda internette bu kadar büyük bir bozulma olmaz diye biliyordum neredeyse tamamen kesti internetimi. Bu normal bir durum mu? 22 mbps nerede 0.8mbps nerede %2650 düştü hızım sırf bu kanal çakışması yüzünden. Hatırlatmış olayım sizde kontrol edin. Boş kanallara alın wifi performansınızı arttırın.

    ekleme: % hesabını yanlış yapmışım 0.8 üstünden hesap yaptım yanlış olarak %2650 bulduk. 22 mbps burada baz alınması gereken değer 0.8 değil. yani hızım %96.36 düşmüş oldu.

    GuArDiAn55 tarafından 17/May/20 02:17 tarihinde düzenlenmiştir

    HACKEROKAN!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Modemin gücüne bağlı o iş. Mesala Huawei modemlerde kanal ayarı otomatik olunca belli aralıklarla etraftaki diğer ağları tarıyor. Aynı kanalda yayın yapan modem varsa boş kanala geçiyor otomatik.


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2005
    Erkek

    ben telefonda bu uygulamadan ara ara kontol ediyorum

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.farproc.wifi.analyzer&hl=tr

    benim modemle çakışan / boşta kanal varsa ona geçiriyorum


    |sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Haziran/2012
    Erkek

    Wifi tamam da yine 2,4 GHz bandında yayın yapan diğer cihazların kanallarını nasıl görebiliriz SDR işine falan girmeden (bt, bebek kamerası vs.)?


    Olaylara karışmayın!
Toplam Hit: 11080 Toplam Mesaj: 4
wifi kanal wifi channel