Aynı Sürücüde Hem Linux Hem Xp(Yardım)
-
linux kurmaya karar verdim pc ye onun için şimdi hiçbir verim gitmeden hem linux hem xp kurmak istiyorum ama c sürücünde bilgilerim var d de ise windows d ye kurabilirmiyim linuxu windows da kalacak ama
-
up...
-
hocam sanal pc oluştur oraya kur daha kolay olur senin için..
-
Virtualbox adlı bir program var.Kurmak istediğin linux sistemin özelliklerini ve sürücüsünü kafana göre belirleyebiliyorsun.
-
wubi ile ubuntu kurabilirsin, silmek istediğin zaman windows program ekle kaldırdan silebilirsin. derler ama ben hiç denemedim, sen deneyebilirsin :D
-
overbite bunu yazdı:
-----------------------------wubi ile ubuntu kurabilirsin, silmek istediğin zaman windows program ekle kaldırdan silebilirsin. derler ama ben hiç denemedim, sen deneyebilirsin :D
-----------------------------
Mümkündür bu şekilde olur, ancak ubuntu kurmada ne kuruyorsan kur :D
-
xubuntu kur yok böyle bir isletim sistemi. 2 güne kalmaz windowsuda siler atarsin.
-
wubi ile istediğin sürücüye,bilgilerine zarar gelmeden linux kurabilirsin.
-
Linux Mint idealdir. Bir de Gnome 3 için üst panele otomatik görünmezlik eklersen tadından yenmez.
Nasıl bir Linux dağıtımı aradığına da bağlı bir durum. Bu Linux üzerinde hangi işlemleri yapacaksın? Ona göre rahatlığı önemli sistemin.
C ve D konusunda, C'de yedeklerin, D'de de Windows var demişsin. Şimdi sistemini Canlı CD ile açıp D üzerindeki boş alanı gparted programı ile ayırıp biçimlendirdikten sonra kurulumda 3 parça şeklinde görülecek. Eğer yapamazsan özel mesaj atabilirsin bana ya da buraya yazabilirsin ama en sağlıklısı, şöyle geçti kafamdan:
1-C'deki yedeklerini D'ye at.
2-C'yi biçimlendirip 2ye böl.
3-Bir kısmını EXT4 olarak diğer kısmını da NTFS olarak biçimlendir.
4-EXT4 olan kısmına Linux kur, NTFS olarak biçimlendirdiğin kısmına da D'ye taşıdığın yedeklerini atarsın. (NTFS olmasının sebebi, Windows'un EXT dosya sistemini görmüyor olması.)
Uzun ama mantıklı bir yoldur bu. Diğeri kısa ama risklidir.