Aypi V1.1 –> IP Ve DNS Değiştirme
-
Programın Amacı: IP ve DNS bilgilerini değiştirmek.
Evde ve işte farklı ip adresleri kullanığım için ve bu bilgileri sabah akşam değiştimekten bıktığım için bu kod dosyasını hazırladım. Bazı arkadaşlara lazım olabileceğini düşünerek kod dosyasını ve exe dosyasını yayınlıyorum.
İlk önce ufak bir araştırma yaptım. Tabiki sonuçlar her zamanki gibi delphiturkiye.com/forum sitesine yönlendirdi. Oradaki arkadaşlarında verdiği linklerle aşağıdaki iki fonksiyona ulaşabildim.
function SetIpConfig(const AIpAddress : string;
const AGateWay : string = ”;
const ASubnetMask : string = ”) : integer;
function SetDnsServers(const APrimaryDNS : string;
const AAlternateDNS : string = ”) : integer;Bu fonksiyonlar zaten işi bitiriyor. Ben de bu fonksiyonların haricinde güvenlik ve yanlış yapılandırmama işlerine yöneleyim dedim.
Yeni sürümde gittiğimiz yerlerdeki ip bilgilerimizi kayıt etmek için varitabanı eklendi. Taşınabilirliği arttırmak için access veritabanı kullanıldı.

Programı abim yazdı. Sorunuz olursa cevaplandıracaktır.
-
emek vermişsiniz teşekkürler :)
-
veri tabanını bence seçmeli yap yada tr karekter kullanma çünkü görmüyor. db yi
-
edit: pardon gönder den sonra hata verdi
-
Kodlar, C:\deneme klasörü altında çalıştırılmalıdır. Daha sonra veritabanı seçmeli hale getirilecektir. Onu da buradan yazarım.
-
Teşekkürler bende yurttaken ve arkadaşlara falan gittiğimde dns problemi yaşayan biriyim programın işime yarayacağına inanıyorum teşekkür ederim.
-
Artık C:\deneme klasörü altında çalıştırmanıza gerek yok. Yine aynı linkten güncellenmiş versiyonunu indirebilirsiniz.
Bundan sonraki versiyonda hata düzeltmeler gelecek. Yanlış numaralandırma hataları gibi.
Ondan bir sonraki versiyonda ise hangi ethernet kartı hangi ayarları alacak ayarlaması yapılacak.