folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Backtrackte Ayarların Kalıcı Olmaması Sorunu

Backtrackte Ayarların Kalıcı Olmaması Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Net bir başlık bulamadım sorunuma ama şöyle açıklayayım;

- Logitech g300 mouseum var, xinput ile ayarlamazsam üstündeki herhangi bir butona bastığımda sistem kapanıyor tekrardan startx yazıp açıyorum. Bunun ayarını yapıyorum ama bilgisayarı kapat aç yapınca gidiyor.

- Laptopun sesi normalde güzel çıkıyor ancak backtrackte kısık geliyor, system-preferences-sound kısmından ayarlıyım dedim "Waiting for sound system to respond" diyor öyle kalıyor. Bunun çözümü olarakta system-preferences-startup applications kısmına /usr/bin/pulseaudio bunu ekliyorum ama kapat aç yapınca gidiyor :/

ubuntu kendi driverları bulup yükleyelimmi reis diyodu, backtrackte bu işi nasıl yapıcam? Bu da ubuntu tabanlı ama normal kullanıcılar için olan çoğu şey çıkartılmış durumda.

:)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ne driverı kuracaksın ki ?

alsamixer komutu aktif mi ?

apt-get install alsa-base alsa-utils

bunu dene bi kontrol et.

aplay -l su komut sanıyorum ses kartının driverını gösteriyordu.

veya lspci kullan, oradan kontrol et bir uyumsuzluk var mı diye.

pulseaudio ekledikten sonra, nohup /usr/bin/pulseaudio > /dev/null 2>&1 &

komutunu calıstırmayı dene. ps ax | grep pulseaudio ile proses kontrolünü yap, id görünüyorsa, tekrar reboot et, bir daha dene bakalım.

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Andrei bunu yazdı

ne driverı kuracaksın ki ?

alsamixer komutu aktif mi ?

apt-get install alsa-base alsa-utils

bunu dene bi kontrol et.

aplay -l su komut sanıyorum ses kartının driverını gösteriyordu.

veya lspci kullan, oradan kontrol et bir uyumsuzluk var mı diye.

pulseaudio ekledikten sonra, nohup /usr/bin/pulseaudio > /dev/null 2>&1 &

komutunu calıstırmayı dene. ps ax | grep pulseaudio ile proses kontrolünü yap, id görünüyorsa, tekrar reboot et, bir daha dene bakalım.

alsamixer çalıştı halloldu ses. kpackagekitlede updateleri yapıyorum şu an. pulseaudio zaten ekliymiş ama dizinsiz bitane ekliydi onu değiştirdim update bitince bi res atıp denicem.

Fn tuşuna fena alıştı ama elim, şu kısayollarıda çalışır hale getirmeye uraşırım, sonuçları yazarım.

:)
Toplam Hit: 698 Toplam Mesaj: 3