Bad Cmos Battery Ney Yaws.
-
Donanımcı ağalar,
anakarttaki pili merak ettim çıkarıp baktım. geri takınca bad cmos battery die uyarı verdi ve bilgisayarı açmamı engelliyor. ne yapmak lazımdır. pili doğru yerleştirdiğime eminim.
-
Pilin anasını zikmişin ne olacak...vücüdundaki statik elektrik pile kısa devre yaptırıp boşalttı büyük ihtimalle yada tam oturtamadın pili(bu zayıf ihtimal)...güçlü olan ihtimal pilin anası meselesi :)) 20ytl ye pil al...bios pili :D
-
bu pilin anası bu kadar savunmasız ise yeni alacağımız pili eldivenle mi takacaz?
bios'ta bu olaya yönelik bir koruma olabilir mi?
-
hacı normalde pek zarar gelmez ama bazen statik elektrik hoplatır böyle...sadece bios pilini değil..anakart işlemci ram bütün pc bileşenleri etkilenir statik elektrikten...pc parçalarını tutmadan önce kasayı falan elle statik elektriği at üzerinden...
-
computerwolf bunu yazdı:
Pilin anasını zikmişin ne olacak...vücüdundaki statik elektrik pile kısa devre yaptırıp boşalttı büyük ihtimalle yada tam oturtamadın pili(bu zayıf ihtimal)...güçlü olan ihtimal pilin anası meselesi :)) 20ytl ye pil al...bios pili :D
çüşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
gel bende 15 YTL ozaman:D la 20 ytl verilirmi pile manyakmısın sen 1 ytl den fazla isterlerse verme hocam:) -
eskileri alan bilgisayarcı arkadaştan beleşe aldım taktım çalıştı ibnetor. auto configure falan çıktı açınca da bilgisayarın tarihi 1980'den başladı. anakartı satsam 20ytl etmezdi zaten.
-
İlla eldiven takacaksın diye bir kaide yok. Anakart üzerindekilere dokunurken ellerini kasanın metal kısımlarına sürmen yeterli. Ama eldiven daha güvenli.
-
Ölmüş hoja senin cmos memos a.q :P
Pil al hajı max 5 ytl eski pili götür ona göre al kafan göre alırsın sonra da babayı alırsın
Toplam Hit: 1762 Toplam Mesaj: 8