folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Bad Sector Sebebiyle HDD Mi Almalıyız?

Bad Sector Sebebiyle HDD Mi Almalıyız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockycaner
    rockycaner's avatar
    Erkek

İyi akşamlar.

Bir tanıdığımın 7-8 senelik, bozuk bir bilgisayarı vardı. Onu aldım lakin format atamadım. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünüp, Casper Yetkili Servisi'ne götürdüm; en yakın tamirci o var. Çok fazla Bad Sector olduğu için hard diskin değişmesi gerekiyormuş, 220 TL fiyat çıkardılar. Kabul etmedim tabi ki.

Şimdi bu durumda ben ne yapmalıyım?

Sen seni bil sen seni. Sen seni bilmez isen, patlatırlar enseni!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

smart test programı indirip harddiskin sağlık durumunu test edip teyit edebilirsin. Bozuksa gerçekten 150 tl civarına 120lik bir ssd yeterli olur bence hızlıda olur.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockycaner
    rockycaner's avatar
    Erkek
    canerator bunu yazdı

smart test programı indirip harddiskin sağlık durumunu test edip teyit edebilirsin. Bozuksa gerçekten 150 tl civarına 120lik bir ssd yeterli olur bence hızlıda olur.

Şu anda bilgisayarda işletim sistemi yüklü değil, o yüzden program açamıyorum.

Peki ucuzundan bir harici harddisk alsam, usb girişiyle kullansam olur mu? Performansı çok etkiler mi?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    rockycaner bunu yazdı
    canerator bunu yazdı

Peki ucuzundan bir harici harddisk alsam, usb girişiyle kullansam olur mu? Performansı çok etkiler mi?

Harddiski çıkartıp başka bilgisayarda test edebilirsin durum uygunsa. Usbden işletim sistemi çok yavaş olur yapma öyle bişey bence.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek
    rockycaner bunu yazdı
    canerator bunu yazdı

harici harddiski kutudan cikarip aletin icine tak direk

black implies white, self implies other, life implies death.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

O paraya yakın bir miktarla Samsung 850 evo 120 gb ssd + 1 adet hdd kutusu alırsın. Ssd yi hdd yerine takarak ssd ye işletim sistemi kur, laptoptan çıkan hdd yi de kutuya koyup harici hdd olarak kullanabilirsin. Bu sayede hem hızlı bir bilgisayarın olur, hemde o eski hdd den faydalanabilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rockycaner
    rockycaner's avatar
    Erkek

Öyleyse biraz para ayarlayıp SSD almak lazım. Parayı ayarladıktan sonra SSD alırken ve özellikle takarken bana yardımcı olur musunuz? Özel mesaj atsam mesela?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Genel görüş samsung un iyi olduğundan yana. Ben Samsung 850 evo 250 gb aldım.

qoqo tarafından 03/Ara/16 19:57 tarihinde düzenlenmiştir