Bağdat Ağlıyor,Halan Ağlıyor..
-
Zulme razı olan zulmetmiş gibidir sözüyle başlıyorum..2003 te girdi Amerika Irak’a kendine göre haklı sebepleriyle,ve dünya seyretti,BM seyretti,hem de herkes ellerine patlaşmış mısırlarını alarak seyretti,ucuz bir holywood senaryosu izler gibi..Amerikan Hummer cipleri ilerlerken video konferanslarla bağlantılar yapıldı dünyaya,elime bulaşan mısırın yağıyla tuttum kumandayı,bi başka kanala baktım,başka haber var mı diye,sonra gene döndüm savaşa..
Sonra Irak alev aldı,her gün aynı haberler geldi,Bugün Bağdattaki patlamada 34 kişi öldü..Farkında mısınız bu haberleri o kadar kanıksadık ki bunları izlerken bir yandan cigaramı tüttürebiliyorum,tüylerim diken diken olamıyor?Peki bunun sebebi,bir şey yapamayacağımı bilmem mi yoksa başka bir şey mi?İnsanlığımızı mı yitiriyoruz..Can yahu bu can..Can gidiyor,dünya mirası tarihi eserler yağmalanıyor,ilmin eski merkezi Bağdat alev alıyor söndüren yok,körükle gidenler gani..
Sırf bu Amerikanın cani tutumundan dolayı Saddam Hüseyin asılırken içimde bi üzülme oldu,mağdur durumda olanı savunma psikolojisinden mi kaynaklandı acaba?
Bize bu kadar yakın ama bize bu kadar uzak bir ülke bu Irak,sınırın bu yanında,rahatlık özgürlük var öte yanda can güvenliği sıfır..Amerika Call of Duty bilgisayar oyunu oynar gibi frag topluyor,canlar yitiyor..
Kanıksadık,kanıksadık,kanıksadık,zulme rıza göstermeyi kanıksadık,55 ekrandan patlamaları izlemeye alıştık,55 ekrandan 555 kere 5555 kişinin ölümünü izledik…
Ölüm hak biliyorum ama böyle bir ölüm hak mıdır?
-
Siktiret Hoca bizim durumumuz çok mu iç açıcı..
-
şukredelim yapacagımız tek sey dua etmek elden fazlası gelemıyor malesef
-
Bir millet birazda ettiğini çeker ama umumi çeker. saddam a tapan adamlar Abd ler gelince el birlik olup talan ettiler ama şimdi ise saddamın yerini mumla arıyorlar . Biz ler ne yaptık zamanında ülkemizi işgale gelenlere şehitler verdik direndik ezildik ama mahkum olmadık. Biraz inceleselerdi tarihi yada tarihimizi bir tek abd askeri giremezdi o memlekete.
biz ne yapalım peki yada ne yapabiliriz bilmiyorum.ama yakında abd de cezasını çok fena çekecek .hiç bir zulmün cezası öbür dünya bir tarafa bu dünyada mümkün değil kalmaz.
-
eden bulur arkadas. ıragın gecmişi de pek aydınlık deil hani. zamanında onlar deilmiydi ingiliz askerlerinin sözuyle osmanlı askerlerini arkadan vuran? osmanlı askerlerinn karnında altın var diye karınlarını deşen??? o zaman tarihin akışını öyle değiştirdiler şimdi de onların tarihinin akışı degişiyo.
ETME BULMA DÜNYASI
-
elinizde mısırla veya mısırsız farketmez, bol bol izleyinde ibret alın. vatanını savunmayan nagmert insanların sonu ne olurmus dikkatlice izleyin. bu adamlara hersey haktır. vatanını isgal edene karsı durmazsan hersey mustehaktır sana. benim vicdanım sızlamaz oh cekerim sadece, oh olsun beteri olsun. ulan madem hepiniz birbirinizden karı kılıklı adamlardınız ne sikime 1 milyon nufuslu ordu beslediniz, savas cıkınca kacmak icinmi. ne bok yemeye ruslardan silah alıp adamları zengin ettiniz, savasta silahları bırakıp kacıp dusmana higbe etmek icinmi. savastan olumden korkup karı gibi kacıp sonrada benim gotumu sikiyolar diye karı gibi aglamaya hakkı yok onların. zaten arapsın senden onur, seref, vatan, millet kavramlarına sahip olmanı beklemiyorum. en azından ufak bebeni, karını, ananı babanı dusunecektin. onlar anca birbirlerini havaya ucursunlar gerizekalı insan surusu. madem bombalı eylem yapıcan git isgalciyi ucur kendi vatandasını ne diye ucuruyosun. bu araplar gibi vatansız kahpe insanlar icin zerre vicdanım sızlamıyor. elimde olsada bir iki tane ben vursam, cunku boyle insanlarla aynı dunyada yasamak istemiyorum. insanlıgın onuruna serefine leke olmaktan baska bir boka yaramıyorlar.
-
DkN bunu yazdı:
-----------------------------
elinizde mısırla veya mısırsız farketmez, bol bol izleyinde ibret alın. vatanını savunmayan nagmert insanların sonu ne olurmus dikkatlice izleyin. bu adamlara hersey haktır. vatanını isgal edene karsı durmazsan hersey mustehaktır sana. benim vicdanım sızlamaz oh cekerim sadece, oh olsun beteri olsun. ulan madem hepiniz birbirinizden karı kılıklı adamlardınız ne sikime 1 milyon nufuslu ordu beslediniz, savas cıkınca kacmak icinmi. ne bok yemeye ruslardan silah alıp adamları zengin ettiniz, savasta silahları bırakıp kacıp dusmana higbe etmek icinmi. savastan olumden korkup karı gibi kacıp sonrada benim gotumu sikiyolar diye karı gibi aglamaya hakkı yok onların. zaten arapsın senden onur, seref, vatan, millet kavramlarına sahip olmanı beklemiyorum. en azından ufak bebeni, karını, ananı babanı dusunecektin. onlar anca birbirlerini havaya ucursunlar gerizekalı insan surusu. madem bombalı eylem yapıcan git isgalciyi ucur kendi vatandasını ne diye ucuruyosun. bu araplar gibi vatansız kahpe insanlar icin zerre vicdanım sızlamıyor. elimde olsada bir iki tane ben vursam, cunku boyle insanlarla aynı dunyada yasamak istemiyorum. insanlıgın onuruna serefine leke olmaktan baska bir boka yaramıyorlar.
-----------------------------Yazıda mı sorun var,sen mi anlamadın?Şu an Irak'ta savaştan bir haber çocukların ölmesi,savunmasız sivillerin ölmesi içini burkmuyor mu?Amerikan işgaline direnen
Irak'lılara düzülmüş bir methiye değildi bu..
-
coni'nin kucagina oturup vatan satanlar aglamaya ve ezilmeye mahkumdur.
-
teomanyak bunu yazdı:
coni'nin kucagina oturup vatan satanlar aglamaya ve ezilmeye mahkumdur.
başkent bağdat a giren abd askerinin elini öpende. -
işbirlikçilere güvenirlerse sonları böyle olur.
ne kadar üzülsekte hiç bişey değişmiyecek. bir tek duadan başka.
ne yapabilirizki.
amerikalı itler ıraka geldiğinde sevgi gösterileri düzenleyenlerin Allah belasını versin.