Bağış Ve Vergiden Düşme Olayı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    şunu merak ettim bir dükkanım var.Ordan bir okula bağış yapıyorum atıyorum 10 milyar.Bu 10 milyarı vergiden mi düşüyorlar yoksa % lik kısmı mı vergiden düşülüyor nasıl bir durum var bilen varmı?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek
    bi bilgim yok ama fikrim düşmezler..bağış keyfen yapılır..vergi ise zorunludur..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    yok hcoam verdiği linke bakayımda bağış gönül meselesi değil.Şimdi ben devlete 10 milyar veriyorsam vergi olarak eğer okula falan verdi mi iniyorsa derhal vereyim okula.Hem okula yardım olsun hemde vergi sorunu aklmasın (her seferinde değil).bir kereye mahsus olmak üzre okullara falan veririz.Yani her sefer bşaka okula.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla düşülüyo.inşaat firmaları falan paso okul yaptırıyo ondan.ama yıl yıl dağılabilir yani 2100 yılında 10 milyar bağış yaptığın zaman;

vergiden 2101 yılında 1 milyar,2102 yılında 1 milyar,2103 yılında 1 milyar,2104 yılında 1 milyar,2105 yılında 1 milyar,2106 yılında 1 milyar,2107 yılında 1 milyar gibi. tabi her yıl ne kadar dağılır tam bilmiyorum.

BİDE:benim dediğim şirkete faturayla mal alındığında öyle bağışlarda öyle olmayabilir!!!!!ama vergiden düşüyo kesin 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sertan_06
    sertan_06's avatar
    Erkek
    bilader verdiğin tutarın tamamı düşüo yanlız belgelendirirsen tabiki :)

spor akademisi hazırlık kurslarımız ankarada açılmıştır.tbt dekilere duyurulur.firtina_kickbox@hotmail.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

sanırım yıllık gelirinin %5'ine kadar yaptığın bağışlar vergiden düşer. ama sanma ki ödeyeceğin vergiden düşer :)

yaptığın bağış matrahtan düşüyor.  yani senin yılda 1.000.000 kazancın varsa, 50.000 bağış yaptıysan. vergiye tabi kazancın 950.000 oluyor.

1.000.000 a %15 gv.= 150.000 vergi

950.000 %15 = 142.500 vergi ödersin mesela. burda 7.500 devlet sana bağışa teşvik etmiş oluyor. :)) da

bunun için bağış makbuzu al. bağış faturası kes. belgelemek açısından.

madem bağış yaapacaksın, vergi olayını niye düşünüyon ?

///______________
Toplam Hit: 4483 Toplam Mesaj: 7