Bana Fikir Verin
-
işte sınav puanım ve tercih hakkındaki fikirlerinizi istiyorum bn bilişim teknolojileri üstüne okumak istiyorum.
biliorum puanım iyi değil ama meslek liseleri hakkında da yardım edenler olursa sevinirim.
-
hacı ben meslek lisesinde okuorm =) bilgisayar bölümü dal sıralamasıda yaptık 10 eylülde acıklancak ^^ web,,ağ,,veri yazdım ..
meslek liselerinde 9.sınıfta düz okuyorsun sene sonu sana bölüm secmen için kaıt veriolar orta okul karne ortalaman , 9.sınıf karne ortalaman, bide bi hocanın sana verceği puan var hepsini bölüolar felan sonra bölüme giriosun...
ama hiç kız yok xD 9.sınıfta 60 erkektik :D 10.sınıfta 8 kız vardı =)
editcan : bide 10.sınıfa gectiğinde teknik meslek die bi yer var orda ders daha younluklu mesela 10.sınıfda bizde kimya- fizik-geometri yok onlarda var hergün 8-10 ders yapıolar...sonra 11. sınıfta bizde edebiyat olmıcak onlarda olcak endüstri meslek derslerle alakası olmayan bi yer üniversite kazancam diosan buraya gelme teknik meslek git hem meslek örenirsin hemde tüm dersleri görürsün ++ teknik meslek sanırım staj yapmıyor..1-2 haftalık yapıolar.
-
istemek başarmanın yarısımıdır nedir.. sonuçlarına bakılırsa sözelin daha iyi.. sözel ci olabilirsin.. ama çalışırım diyorsan ayrı demekle de kalmıyor.. çalışmalısın lafta kalmamalı icraat olamalı.. o zaman istediğin herşeyi kazanırsın
-
Matematik ve fen netlerinde iyi olacaktı ki Fen Lisesine girecektin :|
Şimdi sadece meslek liselerini tercih etme şansın var. Ondan sonrada MYO okursun. Ondan sonra boşta gezersin.
En iyisi düz lise oku ama çok çalış. Sonra Elektronik mühendisi filan olursun.
-
benim fikrim şöle şuan için meslek lisesine gidip en azından meslek sahibi olup aç kalmamak ve lise bittikten sonra bi kaç yıl çalışıp össyi denemek tabiki de dersaneye yazılmak
-
ben senin yerinde olsam düz lise okurdum(ki senin yerinde oldum düz lise okudum şimdi elektronik ve haberleşme müh okuyorum kocaeli ünide)
bana kalırsa tercihini düz liseden yöne kullanmalısın(Neden?Çünkü hayatta her zaman alternatiflerin olmalı)eğer meslek secersen pişman olursan dönme şansın olmaz neredeyse...ama düz lise okursan secme şansın olur...iyi bir liseye gidersen bir şey olmaz zaten calıskan öğrenci az olur birde sen çalışırsan hocalarının gözbebeği olursun...kaldıki zaten cogu lise artık batmış durumda en nihayetinde sen kendin çalışıp bişiler üreticeğin için hangi lisede olduğunun bir önemi yok...hatta ve hatta hangi ünide olduğununda bir önemi yok...artık yükseğini nerde yaptığına veyahut aldığın sertifikalara bildiğin şeylere bakılıyor...
eğer ki aklına takılan bir şey olursa senin geçtiğin yollardan geçen biri olarak elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım...
gençlerin önünü açmak lazım:) -
kerim ve frosttear abi bni msninize eklyebilir misinz sormak istediklerim war da
-
Endüstri meslek liselerine gitme..Ben anadolu teknikte okuyorum bilişim bölümü endüstriden geçebilmek için 4.0 not ortalaması gerekiyor
Zaten 9. sınıftan 10. sınıfa geçince meslek dersleri görmeye başlıyorsun..Kerim'in de dediği gibi bütün dersleri görme gibi bir imkanın oluyor+
okulda daha ayrıcalıklı oluyorsun mesela bizim okulda 2 tane anadolu teknik var kral gibi okuyoruz yani..Çok çalışmayı da unutma :)