Bandwidth Hakkında Bir Çakallık
-
Şimdi aslında başlık çok nokta atışı değil bandwidth'ten ziyade CPU, okuma hızı gibi yerlerden kısmayı istiyorum, neden. Malum unlimited space, unlimited bandwidth veren hostlar başka nanelerden dolayı hesabınızı suspend edebiliyorlar, benimde aklıma bir fikir geldi, atıyorum günlük 100k tekil hiti olan tek bir .php sayfası, bu sayfadan sadece tek tablodan tek sütun çekiliyor ve ekrana çıktısı veriliyor.
Ben bu kullanıcıların veritabanına bağlanması yerine, host'a cron job atasam, php sayfasını her gün bir kere düzenlesem, veritabanından veriyi çekip .php sayfasının içine yazsam, böylece bir sürü veritabanı bağlantısından kurtulmuş olurum, herkes benim çektiğim çıktıyı okur bağlanmadan, siz ne diyorsunuz buna ?
-
Güzel bir mantığa benziyor.
-
onun yerine cache kullansan hem senin için daha rahat olur hem de daha esnek bir yapı olur bence. php'de in-memory cache var mı bilmiyorum sonuçta betik dili ama en kötü memcached gibi birşey kullansan fazladan sadece ekstra bir tcp veya udp bağlantısı olur localhost'undaki memcached sunucusuyla. onun da dezavantajı io trafiğinın biraz artması ama gözardı edilebilir birşey.
-
cache diye bir klasor yap
eğer dosya varsa ve yazımından 24 saat geçmemişse okut
geçmişse oraya request url i dosya adını md5leyip at cpu'dan tasarruf edersin ama band genişliği kullanımı değişmez
Realist tarafından 08/Oca/14 15:01 tarihinde düzenlenmiştir -
benzer bir seyi bir ara asp de yapmistim.
DB deki butun haberleri fiziksel olarak asp dosyalarina export ediyordum. sadece ana sayfa db ile baglantili oluyor. gerisi ise normal html dosyalarinin bulundugu bir klasorden ibaret.
avantaj dex avantaj bakacak olursan haber kac kere okunmus gibi bir seyim olamiyordu. yorumlar da 24 saatte bir gunelleniyordu. bazen oda guncellenmiyordu cunku sadece yapilmis yorumlara onay verdigimde sisteme bilgi gitmis oluyordu.
zonguldaktaki eski Z tv'nin kulaklari cinlasin araci bir firma vardi omu yapti yoksa kanal isim degistirdi diyemi bilmem paracigimin son parcasinin uzerine yatmislardi.