Banka Sözleşmesi İle İlgili Bir Soru
-
kredi kartım internet bankacılıgına kapalıydı
ben bunun açılması için telefonla konustum şubeye gidin dedi
şubede kimlik fotokopisi vs dilekçe falan bişiler aldılar tamam açıldı dediler
eve gittim açılmamış telefon açtım şubeye gidin dediler
şubeye gittim böyyle böyle dedim yine benzer muamele ile hallettik dediler
bu sefer akıllandım şubedeki internet bankacılıgından denedim yine girmedi
ordayken telefon açtım şubeye gidin dediler bende tavrımı koydum zaten şubedeyim böyle böyle dedim
önüme biraz kalın bi sözleşme cıkardılar.oturdum hepsini okudum.imzamı attım vs adam aldı cekmeceye koydu pc de işlemleri yaparken
1 kopyasınıda ben istiyorum dedim.adam hayır veremem efendim sözleşme banka içinde kalmak zorunda prensibler vs dedi bende dedim bankanın
prensibleri varsa benimde var dedim sözleşme iki taraflı yapılan bişidir ve bir kopyasının bende kalması gereklidir falan vs dedim sözleşmenin imzaladıgım
nüshasını yırttım sonrada cıktım :D
hukukcu arkadaslara soruyorum bu sözleşmeninde bir kopyası bende kalması gerekmezmi ? :S
-
Hukukcu degilim dostum. yinede bi kac kemküm edeyim dedim. Bankayla işi olan yani banka ile iş yapmayı kabul eden biziz. bu şekilde banka sözlesme kosullarini ben belirlerim diyor ve sözlesme bende kalacak diyor. sende bunu kabul edip imzalıyorsun. banka sana hizmet verecek karsiligindada sözlesmedeki kurallari ve ücretleri kabul ediyorsun. yani bu sözlesme sen ve banka tarafindan hazirlanmadi. dolasiyla bunu banka sana hizmet karsiligi sözlesme öneriyor. bu sözlesmede sende degil bankada kalir. olay bu kadar basit yani.. bu sorunu bankacilk denetleme kuruluna veyahut bankalar birligine mail atarakta sorabilirsin. iyisimi bankacilik denetleme kuruluna mail at.