Bankaciliktan Anlayanlara Sorum Var
-
Simdi universite ogrencisiyim ve kredi aliyorum bu sene basvurmustum yine bu sene yenilik getirip kredi karti olarakta kullanilabiliyor 175 tl nakit cekebiliosun 375 tl alisveris birde kredinin yattgi kisim var ( bankaciliktan hic anlamam buna ben ikinci hesap diyeyim) simdi gecen para cektim atmden fakat 175 tl nakit cekme limitinden cekmisim maile gelen bilgide gordum bunu, ben kredimi cekmek istiyorum nasil cekerim . Atm ye karti girdigimde bana 3 secenek sunuyor hangisiyle cekmek istersiniz gibi Checking,Credit,Saving 3unude denedim limitiniz yok diyor daha once 175 tl lik hesaptan cektigim icin hangisi o onu anlayamadim bi kac binlira var icinde ama cekemiyorum nasil yaparim size sorayim dedim en son bankaya sorcam fakat bunu nasil anlatacagimi bilmiyorum :)
Not: gecen sene kredi alan arkadaslarimin kartlari kredi karti olarak kullanilmio ve cekebiliyorlar direkt mevcut kredilerini.
-
hocam bankacılıktan anlarımda hiçbişey anlamadım senin mesajdan, olay türkiyede cereyen etmiyo galiba ha?
-
valla benim anladığım kadarıyla 1 kartın içinde 2 hesabın var.
Kart kredi kartı. kredi kartının 175 tl nakit avans limiti var.
Ve bu kredi kartının içinde birde hesap kartın var dışarıdan kredi yatıyor bu hesaba. :D
hocam git bankaya de ki ben bu kartın içinden diğer hesabımı ayırmak istiyorum bana yeni kart verin.
Sonuç olarak o çektiğin 175 tl kredi kartının nakit avansından çekmişsin ve ay sonunda onu geri ödemek zorundasın. (eğer çekerken taksit yapmadıysan )
Bankadan isteğin dahilinde eline 1 kart daha gelmiş olacak bu hesap kartın oluyor diğer kullandığın ise kredi kartı oluyor. Anlamışsındır umarım.
-
Yurt disinda oldugumu yazmayi unutmusum evet dogru .
Sezpanhe, senin dedigini trye gittigimde yapcam .
lalada, aynen oyle hocam simdi ne diyebilirsin :)
-
Kardesim, sen student hesabi acmissin.
Yurtdisindaki banka sisteminin, Turkiye'dekinden pek farki yok.
Orda okudugun terimlerin hepsinin Turk bankasinda karsiligi var.
Checking account - Vadesiz hesap
Saving account - Vadeli hesap
Credit account - kredi karti hesabi
Senin yapman gereken seyi soyleyeyim. Gidip bankadan hemen bir online hesap aliyorsun. Sonra online hesabina girip, history den hangi hesaptan 175 lira cektigini ogreniyorsun.
Checkingten cektinse problem yok da, savingten cektinse problem olabilir. Credit accounttan cektinse ters koseye yattin, bir dahaki ay faiziyle alirlar.