folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Bankalar Beli Bir Tutarın Üstü Havaleyi Gelir İdaresine Bildiriyormu?

Bankalar Beli Bir Tutarın Üstü Havaleyi Gelir İdaresine Bildiriyormu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek

Merhaba kulaktan duymamı tam hatırlamıyorum, bankalar şahıs hesaplarına gelen beli bir tutarın üzerindeki havale/eft işlemini gelir idaresine bildiriyormu örneğin bir arkadaşınızdan size 20k,30k gibi bir tutar geldiğinde gelir idaresinin haberi oluyormu? bi ara 10k üzeri gelenler bildiriliyor şeklinde duymuştum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

karşılıksız 150 k işlem yaptım kimse bana bu parayı nerden buldun demedi

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

2 yıl öncesi için konuluyorum ticari hesaptan tek seferde 250K üzerinde havale ve eft işlemleri masak' a bildiriliyor masak sana bu parayı nerden buldun diye sormuyor zaten senin ticari geçmişine bakıyor şayet mevzu edilen kadar paralar zaten kazanıyorsan sıkıntın cıkmıyor ama mevzu edilen kadar paralar kazanmıyorsan o zaman bir misafirimiz ol diyorlar gidip açıklama yapıyorsun maliye müfettiş atıyor fln fln geçer notunu alana kadar da hesaplar blokeli oluyor 800K $ bir işlemde eski şirketimin hesapları masak' a takılmıştı ve bir süre blokeli kalmıştı. Anlattığım 2 yıl önceki prosedür ondan sonra ne oldu bilmiyorum. 

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    masteryoda
    masteryoda's avatar
    Erkek
    sRcN bunu yazdı

2 yıl öncesi için konuluyorum ticari hesaptan tek seferde 250K üzerinde havale ve eft işlemleri masak' a bildiriliyor masak sana bu parayı nerden buldun diye sormuyor zaten senin ticari geçmişine bakıyor şayet mevzu edilen kadar paralar zaten kazanıyorsan sıkıntın cıkmıyor ama mevzu edilen kadar paralar kazanmıyorsan o zaman bir misafirimiz ol diyorlar gidip açıklama yapıyorsun maliye müfettiş atıyor fln fln geçer notunu alana kadar da hesaplar blokeli oluyor 800K $ bir işlemde eski şirketimin hesapları masak' a takılmıştı ve bir süre blokeli kalmıştı. Anlattığım 2 yıl önceki prosedür ondan sonra ne oldu bilmiyorum. 

anladım hocam bu tür bir işlem ticari hesaptan değilde şahıstan olsada aynı şey geçerli olurmuydu masak şahıs hesaplarındada 250k üzerine bakıyormu?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

Şahıs hesabımdan geçen ay önce 30k ertesi gün aynı hesaba 20k gönderdim kimse arayip sormadı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

yanlış olmasın .ama

varlık barışı muhabbetine meblağ sıkıntısı yok sanırım.

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı

karşılıksız 150 k işlem yaptım kimse bana bu parayı nerden buldun demedi

Manisada sıkayete tabı olan 2012 vakaları suanda devam edıyor merak etme cıkar 

şikayet olsun olmasın hesap hareketlerı ıncelenır mıktar cok olunca , sık sık hareket olunca

bir anönce gelsin beni denetlesinler diyorsan bi telefon edeyim ptesi 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

valla üzerimde gelir olarak beyan edebilecek 1 lira gelirim yok.. en fazla yatmış kyk'ları gösterebilirim.

1milyon üzeri transfer yapıyorum finansinvest-ing bank- dolar veya tam tersi olarak duruma göre, bugüne kadar kimse hemşerim sen naabıon demedi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

onların hepsinin birgün göte girme hakkı saklı tutuluyor, ilerki yıllarda sıkıntı çıkabilir yani isterlerse. Ben olsam siklemezdim ama. IRS yok bizim ülkede kuruş peşine düşsün, o konuda güzel ülke Türkiye.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JpnTr
    JpnTr's avatar
    Erkek

Bildirme konusunu tam bilmiyorum ama gelirinin üzerinde bir mal aldığında veya bir harcama yaptığında maliyenin seni takibe alma ihtimali çok yüksek özellikle memursan

Bir cinayet işleniyorsa tek suçlu katil değildir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

Bizde olay şu; devlet, vergisini verdiği şeyi nerden buldun diye sormuyor. Hatta geçen ay, yurtdışından mevduat getirin, sormayacağım bile dedi. Ama hakkında bir iddia çıkarsa kuruşu bile soruyorlar. Şu tarihte Bankasyaya 1000 tl yatırmışsın, neden ? diye sorduklarına şahit oldum. Ama genelde umurlarında değil ama kaydediliyor, istenildiğinde de dibine kadar veriyor bankalar

Errare Humanum Est
Toplam Hit: 1590 Toplam Mesaj: 11
banka eft havale gelir idaresi