folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Barkod Yazıcılar

Barkod Yazıcılar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

müridler 2 gün içinde yeni bir işe giriyorum.barkod yazıcılarla ilgili herşeyi öğrenmem lazım.internette biraz araştırma yaptım adam akıllı bişey bulamadım.

barkod yazıcı nasıl tanıtılır.nasıl çalışır.çeşitleri,olası arızaları ve çözümleri.ayrıca marketteki barkod okuyucularla ilgili herşeyi öğrenmem lazım.yardım edin müridler.

twitter.com/KezzapliMakarna
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ILKER06
    ILKER06's avatar
    Erkek

öğrenmek ıstedıgın nedır tam olarak barkod okuyucuyu bız marketımızde kullanıyoruz pc ye baglı pc de de bı program var okudugu barkodun numarasını pcye yazdırıp oradan fıyat cıkıyo bu basıtı tabıde tam olarak ne ogrenmek ıstedıgını soylersen daha acık bı sekılde

Hayattaki en güzel şeyler : Ya kanun dışı, ya ahlak dışı ya da şişmanlatıcıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

o barkod okuyucuların yazııcıların taaa  ...  bugun ayar oldum 50 tane yazılımını indirdim birtürlü .ogx formatını tutturamadım :l 

hacı burda barkod yazıcı okuyucularla ilgili herşeyi bula bilirsin

www.bilkur.com.tr

onekine?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

ILKER06 bunu yazdı:
    -----------------------------

öğrenmek ıstedıgın nedır tam olarak barkod okuyucuyu bız marketımızde kullanıyoruz pc ye baglı pc de de bı program var okudugu barkodun numarasını pcye yazdırıp oradan fıyat cıkıyo bu basıtı tabıde tam olarak ne ogrenmek ıstedıgını soylersen daha acık bı sekılde

-----------------------------

hocam ben bir markete çalışmaya giricem.ufak bi bilgisayar standı olucak tamir felan.arada bir yardım amaçlı kasayada bakıcam.kasadaki barkodla ilgili bilmem gerekenler nedir.ayrıca bilgisayar barkod yazıcısıyla da işim olacak.kısacası 2siyle de ilgili bilgi sahibi olmam lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek

Hoca herşeyi bir anda öğrenemezsin. Hem kasada durarsan fazla teknik bilgiye sahip olman gerekmez.

2 çeşit barkod yazıcı var.  Termal transfer ve direkt termal. Termal transfer ribon denilen karbon kağıdı marifetiyle etkete yazıyı basar. direk termal de kullanılan kağıdın termal kağıt olması hasebiyle ribon kullanmaksızın direk etikete basabilir.

her markanın modelin ayrı özellikleri ve kullanım farklılıkları var. Ayrıca kullanacağın programlarda  önemli.  Ben 2 yıl teknik servisinde çalıştım  hala çok takıldığım yerler olurdu.  Ama en temel olarak  şunu bil. Sakın yazıcı kafaya sert davranma :)  En pahalı parçasıdır. Gittimi gider. İstanbuldaysanda  Perkon, Bos grup, Aybil, Boer gibi firmalardan destek alabilirsin.

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

mağaza için geçerli: barkod yazıcı rs232 den pc ye bağlıdır.çogu barkod printer IBM Graphics olarak yazıcıyı yüklersen çalışlır duruma gelir bağlı oldugu pcde otomasyon yazılımı yüklüdür.

çalışma mantıgı normal yazıcılardan farksızdır.otomasyon yazılımının içindeki ini dosyalrında dizayn belirtilidir.ordaki dosyaya bakar kalınlıgı ve barkod standardı komutunu alır.programın yolladıgı etiketi basar.13 lü ve 8 li olarak basımdan önce başlangıçta seçmek gerekebilr.

iki çeşittir. ribonlu ve termal.ribonlu yazıcılar genelde barkod basımında kullanılmaz .mağaza için geçerli.ribonlu yazıcılar tam bi baş belasıdır.

termal yazıcı kaliteli bi yazıcıysa datamax gibi,kolay kolay arıza vermez.

okuyucular.base kasa denilen bilgisayara bağlıdır.içerisinde örnek windows 3.1 ve yukarıdaki otomasyon sisteminin online çalışması için gereken dosyalrı tuttugu bi bölüm vardır.mağazadaki kasayı çabuk kavrayabilmen için onuda bir bilgisayr gibi düşünebilrsin.ürün okuyucuya gelir.barkodu görür.barkod daha önce yukarıdaki sistem odasındaki programın db sine kendi işletim sistemi ile kontrol eder.varsa okur.yoksa kasiyer el ile girer.bu kısım daha geniş oraya fazla girmek istemiyorum

örnek bir barkod printer

okuyucular çok fazla çeşidi var.genelde lazerdır.barkoda özel bi ışın yollar okuyucununda bilgisayrda ulaşması için dosya vardır.oradan bakrak çizgileri çözer ve işini sonlandırır

okuyucular 24 v adaptorla çalışır.datadan enerji alanlarıda vardır. genelde arızayı adaptoru kırılmasından yada benzeri enerji sorunlarından verir.okuyucu ürünleri okumada sorun çıkartıyorsa kasayı restart etmek en hızlı çözümdür.okuyucuda 1 adet data kablosu ve eneji kablosu olur.data kablosu kasaya dogrudan bağlıdır.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilie_jean
    bilie_jean's avatar
    Erkek

sağolun müridler.başlangıç için bukadarı yeterli.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    recobaba
    recobaba's avatar
    Erkek

bana da barkod yazıcı ve okuyuucu lazım market için en uygun nerelerden bulunur bu meret ? yardımcı olabilecek arkadaş olursa mesut bahtiyar olurum.

Batılı ülkelere oranla top, ipne ve homoseksüel sayısı daha az bir milletiz o yüzden biz daha delikanlıyız:)
Toplam Hit: 1900 Toplam Mesaj: 8