Bash Te Encryption
-
Merhaba
Bash te girilen bir şifreyi yada yazıyı nasıl encrypt edebiliriz. google dan baktığımda ksifre=$(perl -e 'print crypt("$sifre","saltdegeri")') şeklinde bir kod buldum fakat salt değerin ne olduğunu anlamadım.onun yerine ne yazarsam onun encrypt halini geri dönüyor. Nasıl yapabileceğim hakkında yardım edebilirseniz sevinirim.
-
Benim gibi bashle ilgilenen biri daha ne güzel :)Öncelikle bash linux içersindeki programların hepsine ulaşabildigi için seceneklerin geniş... mesela benim favorim ve bir çok yerde kullanılan çözüm şifrelemek istedigin textti gpg programı içersine yollaman komut satırından gpg --help yazarsan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsin bunun haricinde seninde verdigin örnekte başka bir programlama diline yollıyıp onun kendi kütüphanelerinden yararlanabilirsin burda illa perl olmak zorunda degil php'de olabilir "php komut" şeklinde konsoldan da phpye işlem yaptırabilirsin...onun içersinde md5 yada shava kullanmanı tavsiye ederim...Salt olayınıda biraz araştırırsan çözersin kusura bakma örnek yazamıyorum biraz acelem varda akşama çözmemiş olursan mesaj yazarım
-
teşekkür ederim. Şimdilik encrypt olayını erteledim farklı şeyler deniyorum. Bu arada bash öğrenmeye yeni başladım tavsiye edebileceğin kaynaklar olursa bilmek isterim.
Toplam Hit: 2027 Toplam Mesaj: 3