Basit Bi Prog Yardım Edebilecek?
-
basit dedim ama pek anlamıyorum mantıken basit geliyo oyuzden bole yazdım
nese bana 300 sayfalık biyazı icin türkce karakterleri ortadan kaldıracak yani ı->i ş->s vs vs cevirecek sekilde bi program yazabiliecek varmı
valla kastırmanız gerekecekse hic ugrasmayın
ayrıca konuyu ters bir yere acmamısımdır umarım -
http://www.tahribat.com/faqlist.asp Derki :
Soru:Su programlama dilinde yardimci olurmusun?
Cevap:Elbette, her tür programlama dilinde takildiin yerde yardimci olurum, ama komple programi yazmami istersen ignore listin basinda yerini ayir.
--------------------------------------------------------
İnşallah Yardım Edebilecek Birini Bulabilirsin ki Müridlerimiz Öyle İnsanlar Değillerdir. Bu Bilgiler Elinde Olan Anında Verir. Keşke Bende Olsaydı Yardımcı Olurdum. Neyse Kolay Gelsin... -
Veri Yapilari Programlamayla aran nasil ? ,metini okutacaksin tabi satir sonlarini kontrol ede ede , sonrasi basit karar verme yapisi olusturup turkce karakterleri bir kume olarak tanimla [ç,ı,ş,ö,ü,ğ] sonrada bu kumenin degisecegi [c,i,s,o,u,g] kumesi olustur.Iste satir sonlarini kontrol ede ede metini okut, karar verme yapisiylada
if degisken in "turkcekarakterkumesi" then
ç: c
ş: s
ı: i
... gibi metin dosyasi bitine kadar okutup duzeltireceksin. -
Kuralı elbetteki biliyorum biraz acayip bi sey oldugu kimsenin elinde olamayacagını tahmin ettigim icin
yazılabilirse yardım etmek isteyen varmı dedim yanlısım olduysa affola ama kimseden saatlerce ugrasmasını istemedim zaten
sagolsun compu hocam bana yeteri kadar yardım etti ben pek anlamasamda yanımdaki arkadasla bakmayı planlıyorum simdi (biraz uzun sürecek gibi ama)cok sayır var : )) bi deneriz -
advanced find and replace diye bi program var 300 sayfalık dosyanı seç find yerine türkçe harfi yaz replace yerine diğer karşılığı yaz değiştir de 6 7 işlemde 300 sayfalık veriyi değiştirmiş olursun daha kolay olmaz mı ?
-
not defteri veya wordpad de ctl+h ile aranacak değere ı değiştirilcek değere i gibi yazarsan hepsini değiştirebilirsin
-
bu son dedikleriniz sanki daha kolay gibi : ))
-
Bende yazilim odevi saniyorum :) Haci WinWord'un otomatik duzelt modulunu kullanarakta hizli bir sekilde dedigin harf cevirimlerini yapabilirsin :)
Toplam Hit: 1935 Toplam Mesaj: 8