Başka PC İle İnteneti Paylaşmak?
-
Şimdi 2 bilgisayar var bizde, biri üst katta. airties rt 140 wav kablosuz modem var. Diğer bilgisayar uyduruk bişey bişeyi yok yani. Ethernet kartı bile :)
En ucuza ona da internet vermek için hangi donanımı almalıyım?
Marka filan da yazabilirseniz çok iyi olur. Yalnız harbi uuz bişey lazım :)
-
usb den bağlanan wireles adaptoru al bitane. yeter. marka bilmiom ama arar bulursun. ...
-
en ucuz dedigin olay yine ethernet kartına cıkıo :) 6-7 ytl bi$e. alırsın. o pc nin pci slotuna takarsın. kullanırsın. ya da usb wifi adaptör alıp kablosuz kullanırsın ki onunda maliyeti 40-60 arası dei$io. :)
-
aynı mesajı diğer bir konuya yazmıştım sanırım yazdığım cevap bu konu içinde geçerli.
kaplosuz bağlanan ile bağlandığın kaplosuz interneti masaüstü bilgisayara normal kaplo ile verebilirsin.Bunun için her iki bilgisayarı synı workgroup a dahil et sonra dizüstü bilgisayarda kaplosuz seçeneklerden " diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzrinden internete bağlansın" gibisinden bir seçenek var onu işaretleyince o bilgisayar bir nevi ağ geçidi olur ve masaüstü bilgisayar nete çıkar
-
totalvoltage bunu yazdı:
-----------------------------aynı mesajı diğer bir konuya yazmıştım sanırım yazdığım cevap bu konu içinde geçerli.
kaplosuz bağlanan ile bağlandığın kaplosuz interneti masaüstü bilgisayara normal kaplo ile verebilirsin.Bunun için her iki bilgisayarı synı workgroup a dahil et sonra dizüstü bilgisayarda kaplosuz seçeneklerden " diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzrinden internete bağlansın" gibisinden bir seçenek var onu işaretleyince o bilgisayar bir nevi ağ geçidi olur ve masaüstü bilgisayar nete çıkar
-----------------------------Hocam onu yaparsam modeme bağlı bilgisayarı kapatınca diğerinin bağlantısı gitmez mi?
Anladığım kadarıyla ana makineye diğerini ethernetle bağla ve o şekilde interneti paylaştır diyosun çünkü.
-
f1kret benim kablosuz kullanmam lazım çünkü modemde (router) sadece tek ethernet çıkışı var o da ama makineye :) kablosuz modem sonuçta.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
f1kret benim kablosuz kullanmam lazım çünkü modemde (router) sadece tek ethernet çıkışı var o da ama makineye :) kablosuz modem sonuçta.
-----------------------------o zaman wifi adaptör alcaksın. 50 ytl civarı. usb den takıp onu kullanıcaksın :)
-
wireless ethernet kartı alsam?
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
wireless ethernet kartı alsam?
-----------------------------ilkdefa duydum hacım açıklarmısn wireless ethernet kartı nasıl oluyor?
-
http://www.crowncitycomputers.com/wmp54g_v2%20copy.jpg
fiyatları hakkında bilgim yok :S
-
bildiğin ethernet kartı var ya, onun antenlisi oluyo
edit : hemen üstte arkadaş resmini vermiş ondan
Fiyatları 25 ila 60-70 arası değişiyor.