folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Başkası Adına Kayıtlı Telefon Hattını Kullananlara 1 Yıl Süre

Başkası Adına Kayıtlı Telefon Hattını Kullananlara 1 Yıl Süre

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Başkası adına kayıtlı telefon hattını kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar kullandıkları hattı üzerlerine alabilecek 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmadan başkaları adına açılmış cep telefonu hatlarını kullananlara, bu hatları üzerlerine almaları için 1 yıllık süre tanıdı. 

BTK’dan alınan bilgiye göre, mobil telefon hizmetlerini kendi adlarına abonelik sözleşmesi olmaksızın kullananların, söz konusu hatları kendi üzerlerine kaydettirmeleri için gerekli abonelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla hazırlanan ”Aboneliğin Güncelleştirilmesine İlişkin Usul ve Esaslar” kurul kararı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu tarafından onaylanarak yürürlüğe konuldu. 

Yeni uygulamaya göre, başkalarına ait cep telefonu hatlarını kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM işletmecisine başvurup taahhütname imzalayarak, kullandıkları hattı herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarına kaydettirebilecek. Bu süre içinde başvuru yapıp telefon hattını üzerlerine alanlar aynı SIM kart ve numarayla telefon hatlarını kullanmaya devam edebilecek. 

Kullanıcıların hatları kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masraflar GSM işletmecileri tarafından karşılanacak. 

Söz konusu telefon hatlarının eski abonelerine de kullanıcı adına yapılan bu kayıt işlemine itiraz hakkı tanındı. Ancak 1 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz etmeyen eski abonelerin telefon hattı üzerindeki hakları ortadan kalkacak. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

almadığımız takdirde ne olucakmış ki ? 

binlerce adamı arayıp "iyi günler hamdi beylemi görüşüyorum , hat sizin mi kimin kontrol için aramıştık" mı diyecekler :D 

yarın bi gün bişi olursa ederse işte hat bunun adınaydı diyebilmek içindir.

kimsede gidip uğraşmaz sanırım. en azından ben uğraşmam. bi alman turistin üstüne hattım :D 

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

almadığımız takdirde ne olucakmış ki ? 

binlerce adamı arayıp "iyi günler hamdi beylemi görüşüyorum , hat sizin mi kimin kontrol için aramıştık" mı diyecekler :D 

yarın bi gün bişi olursa ederse işte hat bunun adınaydı diyebilmek içindir.

kimsede gidip uğraşmaz sanırım. en azından ben uğraşmam. bi alman turistin üstüne hattım :D 

Hattı başka bi operatöre taşıyamazsın.

Micro sim kart alamazsın.

Sim kartını kaybettiğinde yedeğini alamazsın.

mkyb tarafından 14/Kas/12 10:21 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

FrankMalkovski hocam bu 3. operatörüm. hiç birinde de hiç birşey demediler. en son turkcell'den avea ya geçtim.

microsimkart içinde genelde kartı kırıyorlar :D onlara katılırım.

yedeğinide en son 10 tl ye almıştım turkcellden simkartı kaybedip.

bu zamana kadar hiç sorun olmadı , hea bundan sonra olursa o ayrı ^^

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

İlginç bi durum.Neden dersen hattın yasal sahibi değilsen hat taşıma yaptıramıyorsun hatta ben bu yüzden zamanında aldığım açık Avea hattı kırıp atmıştım.Yazık oldu çok güzel ve akılda kalıcı bi numaraydı.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    BarisYigit bunu yazdı

FrankMalkovski hocam bu 3. operatörüm. hiç birinde de hiç birşey demediler. en son turkcell'den avea ya geçtim.

microsimkart içinde genelde kartı kırıyorlar :D onlara katılırım.

yedeğinide en son 10 tl ye almıştım turkcellden simkartı kaybedip.

bu zamana kadar hiç sorun olmadı , hea bundan sonra olursa o ayrı ^^

butun bunları elındekı kımlık fotokopısı ıle yaptın yedegı kımlıksız verebılecek bır sıstem yok

o olmadıgını dusunursen yukardakı yazı devreye gırer

bı donem acık hatlar satılıyordu kımın ustune bellı degıl o yuzden bu yapılıyor

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

biz liseyi bitirirken felan 18e ilk kim girdiyse herkes onun üstüne hat aldı deli gibi , ben 18 e girdiğimdede bnm üstüme tonla hat aldıydık isteyene.. hangi birini takip edeyim şimdi :D hiç uğraşamam :D 

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurtcobani
    kurtcobani's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

biz liseyi bitirirken felan 18e ilk kim girdiyse herkes onun üstüne hat aldı deli gibi , ben 18 e girdiğimdede bnm üstüme tonla hat aldıydık isteyene.. hangi birini takip edeyim şimdi :D hiç uğraşamam :D 

bence uğraş kardeşim kimin ne zaman ne yapacaği belli olmaz başın ağrımasın istiyorsan 3 operatöre birden dilkçe yaz faxla adıma kayıtlı hatların dökümünü istiyorum diye sonrada o numaraları ister kapattır istersen ara arkadaşları üzerlerine alsınlar dediğim gibi dünya bu yuvarlak ne zaman kimin başına ne gelecek bilemezsin benden sana ve tüm tahribat ailesine dost tavsiyesi.

Ya Bir Yol Bul, Ya Bir Yol Aç, Yada Yoldan Çekil.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hattın sahibini tanıyorsan sorun yok. Ne zaman istersen numaranı kendi adına alabilirsin. Benim hattım sevdiğim bi abimin üzerine. O bana kendisi dedi hadi bi ara müsaitken hattı transfer edelim diye. Bende gold plus senelik taahütle indirimli kullandığım için paket bitsin öle dedim. Paket bitti ama yeniledim :D Şimdilik transfer işine gerek yok...

Yalnız hattın sizin adınıza olması her zaman daha avantajlıdır.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 1656 Toplam Mesaj: 9