Baski Dizgi Den Anlayan Mürid Var Mi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KasiRGamsi
    KasiRGamsi's avatar
    Erkek

normal word dosyasini 192 sayfa a5 e cevirdim 236 sayfa etti matbaa diyor ki a4 yapip bir cm küçültürsen daha ucuz olur diyor ama word te bunu 14x20 cm yapinca sayfa sayisi 600 civarinda bir sayfaya tekabül ediyor. 1 cm düşünce kenarlardan böyle olmamasi lazim arkadaşimla beraber işin içinden cikamadik matbaa da yada baski dizgi işlerinden anlayan bir mürid varsa bana yardimci olabilir mi 

sana gelince.. ne ben sezar'ım,ne de sen brütüs'sün ne ben sana kızarım, ne de zatın zahmet edip bana küssün artık seninle biz, düşman bile değiliz"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mugen
    mugen's avatar
    Erkek

word kısmından anlamam ama a5'te 192 sayfa olan şey a4 ile 600 sayfa olmamalı hocam :D, a5 a4'ün yarısı zaten, bastıma seçeneklerinde çoklu sayfa da kitap katlama gibi bir şey olmalı o mesela iç içe koyulduğunda hangi sırada olması gerektiğini de ayarlayacak, indesign vs olsa daha kolay yönlendirirdim ama anydesk vs varsa çözeriz DM'den ulaş bana hocam

https://support.microsoft.com/en-us/office/create-a-booklet-or-book-in-word-dfd94694-fa4f-4c71-a1c7-737c31539e4a

mugen tarafından 30/Eyl/24 19:30 tarihinde düzenlenmiştir

O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.. .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek

Sen doğrudan başka bir matbaa ile görüş.

Sebebi baskı işinin mizanpajını matbaanın gerçekleştirmesi lazım.

Makinelerde makas payı, traş payı, istediğin ciltlemeye göre payları oluyor.

Senin A5 haline getirip ya da A4'den 1 cm kısaltıp verdiğin dosyayı sanırım yazıcıdan basacaklar.

Bırak onu da kendileri ayarlasın yoksa en ufak bir hatada senin verdiğin gibi bastık diyip işin içinden çıkacaklar.

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
Toplam Hit: 1474 Toplam Mesaj: 3
baski dizgi