Başlangıçta Explorer.Exe Açmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

bilgisayar açıldığında masaüstü gelmiyor.sadece masaüstündeki resim geliyor.indows çubuu ve simgler yok.

sonra ctrl+alt+delete yapıp  tasgmgr.exe yi açıyom explorer.exe yi sonlandırıp yeni bir.explorer.exe açıyorum ondan sonra wuamguards.exe msn.exe fln pc açıldığında açılan normal şeyler kndiliğinden açılıyo.

bu bir virüsmüdür? xp kullanıyom.pcye format attım 1 ay önce gene değişmedi nası bişey bu.gerçi sadece açılışta sorun ama niye bu oluyor?

Ayrıca çok şekersin :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    sistem dosyaları silinmiş yada bozulmuş olabilir hocam. forumda mevcut sp3 entegre edilmiş olan XP ile kurmayı dene bakalım. bir ay önceki olan ise belki eksik yüklemeden kaynaklanmış olabilir. diğer sanal sürücülerinde boş ise fdisk at hocam..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

essan bunu yazdı:
    -----------------------------
    sistem dosyaları silinmiş yada bozulmuş olabilir hocam. forumda mevcut sp3 entegre edilmiş olan XP ile kurmayı dene bakalım. bir ay önceki olan ise belki eksik yüklemeden kaynaklanmış olabilir. diğer sanal sürücülerinde boş ise fdisk at hocam..

zaten şuan sp3 yüklü.topu topu bitane 30 gb lık harddiskim  var zaten .fdisk atcamda cd rw de bozuk olduğu için müzik arşivimi nasıl yedeklicem sorun.kıyamıyom şarkılara

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    baslangica explorer.exe yi yerlestirmeyi dene , yada hizmetlerden baslangicta explorer.exe hizmetini calistirmak icin msconfig den ekle.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:

essan bunu yazdı:

zaten şuan sp3 yüklü.topu topu bitane 30 gb lık harddiskim  var zaten .fdisk atcamda cd rw de bozuk olduğu için müzik arşivimi nasıl yedeklicem sorun.kıyamıyom şarkılara

peki anladım hocam.. hardiskini söküp yakınında arkadaşın falan varsa onun hardiskine kopyalayabilirsin hocam.. yada sen bilirsin sorun olmayacaksa yeni bir harddisk al hocam biraz geniş bir harddisk ona göre mp3 arşivi yaparsın :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek

http://www.hizliresim.com/2008/7/21/74.png

msconfig den explorer.exe yi nası eklicm ekliycek yerini bulamadım 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    Spacheata bunu yazdı:

msconfig den nası eklicm ekliycek yerini bulamadım 

hocam başlangıç kısmına bak orda işaretsiz olanlar varsa onları işaretleyip yeniden başlat bilgisayarı..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spacheata
    Spacheata's avatar
    Erkek
    essan bunu yazdı:
    Spacheata bunu yazdı:

msconfig den nası eklicm ekliycek yerini bulamadım 

hocam başlangıç kısmına bak orda işaretsiz olanlar varsa onları işaretleyip yeniden başlat bilgisayarı..

hepside işartliydi iyi oldu şimdi hepsini kaldırdım daha hızlı açılıyor artık bilgisayar :)

ama başlangıçta explorer.exe görevini yapmıyor.açık olduğu halde.masaüstü gelmiyor.görev yöneticisinden işlmi sonlandırıp.tekrar yni görev çalıştırıp. explorer.exeyi açıyorum ondan sonra masa üstü geliyo .

fazla zman alan bişy değil ama ne iş? niye böyle? sadce explorer.exe yi silip yüklicem bakim nolcak ;) 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek

bence explorer.exe ye enjekte olan bi modül işlemi kitliyor :)

av taraması yaptın mı ?

açılış şeylerini modüller filan dahil gelişmiş bi şekilde incelemek için runanalayzer isimli programı kullan istersen hocam? 

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
Toplam Hit: 2937 Toplam Mesaj: 9