Batman Çevk Kuvvet Şube Müdürü Görevinden Alındı
-
Batman'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getiriliş yıldönümünde çıkan olaylar sırasında DTP Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan'ın çevik kuvvet polisleri tarafından coplandığı iddiaları üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz görevinden alındı. Batman Valisi Recep Kızılcık, Gürbüz'ün olayın selameti için görevden alındığını açıkladı.
Batman'da teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getiriliş yıldönümü olan 15 Şubat günü çıkan ve iki gün süren olaylarda DTP Batmanı Milletvekili Bengi Yıldız ile Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, polisler tarafından coplandıklarını iddia ederek hastaneye başvurdu. Olayın ardından Batman Valisi Recep Kızılcık, Batman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ün görevinden alındığını açıkladı. Olayın ardından soruşturma başlatıklarını belirten Vali Kızılcık, "Milletvekili ile Belediye Başkanının suç duyurusunun yanı sıra başlattığımız soruşturmanın ilk ayağında Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hüseyin Gürbüz'ü görevden alınmasını kararlaştırdık. Bu da bizim bu olayda ne kadar kararlı olduğumuzu gösteriyor. Soruşturma çok yönlü sürüyor" dedi.
DTP Milletvekili Bengi Yıldız, Gürbüz'ün görevden alınmasını önemli bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yıldız, "Bu beklediğimiz önemli bir gelişmeydi. Bu samimi yaklaşımlar bizim için çok önemli. Batman Valisi ile Emniyet Müdürü'ne yönelik bir ön yargımız yok. Bu olayda kimin ihmali varsa ortaya çıkmasını istiyoruz. Biz hiçbir zaman diyalogdan uzak durmadık" dedi.Görevden alınan Gürbüz, olaylar sırasında polise taş atan bir çocuğu yanına çağırmış, nasihatta bulunduktan sonra öperek evine göndermişti.
----;
senin gibi valinin......seni o görevden almayanın.........kendi ülkemizde,kendi vatanını sevenler ne hale düştü.polise kışkırtma yapan belediye başkanı görevden alınmaz ,götü boklu bi vali yaranmak için neler yapar inanamıyorum ya,ianamıyorum -
Anti ne kadar sövsen bo$,bombo$ işte :/
Toplam Hit: 832 Toplam Mesaj: 2
