Bazı Programların Niye İşlemciye Göre Farklı Sürümleri Oluyor ?
-
hocalar bilirsiniz ki bazı programların farklı işlemciler için farkı sürümleri oluyor...
nedeni nedir ?
-
programlar,işlemci setlerine göre yazılıyor kastteğin 32 bit ve 64bit programlarsa sebebi bu?
başka bir şeyi kast ediyorsan söliyim
-
o değil ya onu biliyorum :)
benım dediğim şey mesela programı indircen, intel işlemcisi kullananlar için bunu, amd kullananlar için şunu indirin diye farklı secenek sunuyo. yoksa ben mı yanlış hatırlıyom :S
-
böle bi şey ilk defa senden duyuyorum...
-
windows linux diye olmasın o?
-
her işlemcinin içinde komut setleri vardır yazılan programlar bu komut setine uygun şekilde yazılmalıdır.
eskiden yazılan programlar her işlemcide kullanılamıordu artık biraz standartlaştı. amd için intel için diye birşey yok 32 bit 64 bit programlar var
mesela mac ler bi kaç yıl öncesine kadar intel işlemci kullanmıyorlardı bu yüzden normal pclere mac os kurulamıyordu ama artık kullanmak mümkün.
-
suan icin boyle birseyin imkanı yok. ha kalkıpta intel islemciye cool n quiet yazılımını yuklemeye calısırsan olmaz tabi.
-
Yoooo öyle bi seçenek sunulmaz.Seçenekler windows sürümleri,linux sürümleri(ender),32-64 bit seçenekleri olur..İntel-amd olmaz :S
-
arakdaşa 32 bitle 64 bitliği karıştırmış snaırım :S
mesela
filezzilla ftp de
war bu olayı
hem 32 lik için hemde 64 lük için :)
-
bi durun la herkes aynı şeyi söylüyo :)
32 & 64 olayını biliyorum sen onla karıştırmışsın deyip durmayın :P
siz şimdi benım dediğim gibi bişi duymadınız mı ?