Begotten [Yorumlarınız]
-
Arkadaşlar bilmiyorum begotten filmini izlemiş olan varmı fakat izleyenlere soruyorum; filmi nasıl yorumluyorsunuz? Bana verdiği mesaj sanki bir dille
anlatılabilecek birşey değil de daha çok beynime konuştu film. Neredeyse her sahnesi bilinç altı mesajlarıyla dolu, beynimi yordu resmen.
Neyse kendi yorumlarımla sizi yormayayım, soru basit, sizce begotten... ?
-
Film linki : http://video.google.com/videoplay?docid=-7973225371449473825&ei=NHlIS7fZFo6M2ALqg626Bw&q=Begotten&client=firefox-a#
-
Merak edenlere aşağıda ufak bilgi verdim...
-
Psikopat bi film diye duymuştum.
dünyanın ilk kuruluşuyla ilgili felan. -
film hakkında biraz bilgi verseydiniz de bilmeyenler de öğrenmiş olsaydı.
-
g2k bunu yazdı:
-----------------------------
film hakkında biraz bilgi verseydiniz de bilmeyenler de öğrenmiş olsaydı.
-----------------------------ona görede belki yeni izleyenler olacak
-
Sözlük yorumları :
"
izlemeye değer, izleyenlere farklı tecrübeler vaadeden bir film. film de değil aslında eser. salt sinema olarak değerlendiremeyeceğim bu filmi, yapanın eseri olarak görmek sanırım en doğrusu. size ne bir konu, ne de bir hikaye sunuyor. 75 dakika boyunca ekranda sürrealist görüntülerin akışını izliyoruz. hiçbir replik yok. sürekli arka planda akan sesler rahatsız edici. deneysel sinema tadında bir çekim tekniği uygulanmış. siyah beyaz görüntülerden aklıma kazınan eserin giriş kısmıydı. oradaki intihar sahnesi ve akabinde gerçekleşen cinsel birleşme izleyenlerin uzun süre unutamayacağı kadar başarılı. eserin sahibi e.elias merhige normal bir adam değil bence, ya da bu eseri tribal bir zamanında yarattı. eğer farklı filmlere ve yeni denemelere açıksanız begotten tam size göre.
"
"
bu filmle ilgili kendi yorumum "insanlığın kutsallığa tecavüzü" şeklinde olabilir sadece. bir arkadaşım da "film dünyasının blackmetal'i" diye yorumlamıştı.
uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi. dün akşam izledikten sonra açıkçası herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. beğenmek-beğenmemek gibi kavramların bu film adına geçerli olmadığını söyleyebilirim. baştaki intihar sahnesi, mother earth'e tecavüz edilen sahne gibi tüyleri diken diken eden ancak siyah-beyaz çekimden ötürü gözleri de yorabilecek bir çalışma. fazlasıyla yoruma açık.
izlemek isteyenlere tavsiyem "sevgilinizle yahut hassas kişilerle izlemeyin" olabilir. görecekleriniz herkesin kaldırabileceği türden şeyler değil. film boyunca büyük bir ıstırap var."
"
ambale olmak neymiş, ogreten bir film.
sahneler ilk andan itibaren muthiş bir gerginlik hissi yaratiyor. bunun nedeni goruntuler haricinde fondaki deruni aci sesleri, sinek viziltilari ve milisaniyeler icinde duyulan (belki de bana oyle gelmiş olan) bebek sesine benzeyen sesler.
cinselligi tabu olarak belirlemiş radikal dinci kesime hitap eden bir kişi olsam "yaa yaa goruyorsunuz degil mi? iste bu cehennemdir. zina edenler cehennemde boyle iskencelere maruz kalacak, boyle buyuk istiraplar icinde kavrulacak. 'oeee roeee' diye diye can cekisecek ama bir turlu olmeyecek. iliklerinden kan boşalacak" şeklinde anlamlandirabilirdim filmi. bunun dişinda bir sure ruyalarimi meşgul edecek olan sahne ise şuphesiz ki (adam yirtik pirtik kumaşlara sarinmiş bir grup ucube tarafindan işkenceye ugrarken), adamin agzindan cikan bir şeyin sallanmasi. kumaş mi tikiştirdilar, cigerini mi soktuler, nedir o oyle arkadaş? halihazirda film boyunca bir sarsilma ve suruklenme hakim ancak o agzindan cikan her ne ise muthiş derecede rahatsiz etmiştir bunyecagizimi. yaşli gozlerim beni yamultmuyorsa intihar sahnesinde bir kac saniye boyunca gorulen saatin akrep ve yelkovani mevcut degildi. bu da sonsuz bir acinin cagrişimi olabilir."
Ayrıca Caps:

( Belki fikir verir ... )
-
hocam izlesem psikolojim bozulurmu acep yaw
-
ßende de izleme hissi oluştu.msesajım şurda dursun bir ara bakarım