folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Bektaşi Den Bir Hikaye

Bektaşi Den Bir Hikaye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

Bektasi açlıktan bitkin bir halde kalabalık fırının önüne gelerek biricik meteliğini uzatmıs, mis gibi kokan
    taze ekmekten istemis. O zaman kuyruk usulü hiç bilmediği için herkes birden tezgahtara doğru
    yuvarlayarak seslenmis: “Erenler! Bir ekmek de bana...”
    Tezgahtar ya meteliği görmemis yahut da kelimenin bütün manası ile tezgahtar olduğu için aldırmamıs ve
    kalabalık arasında zavallı bektasinin meteliği kaynamıs. Kalabalık dağıldıktan sonra, parayı önceden vermis
    olduğu iddiasına karsı da bir temiz azarlanmıs, Melil, mahzun ilerlerken ikinci bir fırın daha görmüs. Onda
    da aynı taze ekmekler ve aynı kalabalık... Canı çekmis ama para yok ki alsın. Birden aklına gelen
    düsünceyle kalabalığa sokulmus. Tezgahın önüne kadar gelmis. Sağa sola bakıp kimsenin görmediğini
    anlayınca yapmacıktan bir öfkeyle tezgaha vurarak bağırmağa baslamıs:
    “Be adam! Hani benim ekmeğim? Hem parayı aldın, hem de hala baskalarına dağıtıp benim
    ekmeğimi vermiyorsun!..”
    fırıncı bu çıkısmaya inanmıs. Özür dileyerek bektasiye ekmeği sunmus. Bizim bana erenler bir köseye
    çekilip taze ekmeği gövdeye indirdikten sonra göğe bakarak:
    “Yarabbi! Sen isin gerçeğini biliyorsun ve her seye muktedirsin. Benim meteliği o fırıncından
    alarak ötekine artık sen veriver” demis.

Toplam Hit: 558 Toplam Mesaj: 1