Belbim - Rant

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 10/Temmuz/2008
    Erkek

    Merhabalar,

    uzun süredir istanbulda gözlemlediğim bir olay var.

    belbim adıyla hayatımıza giren (http://www.belbim.com.tr) bir şirket var.

    bu şirket ne yapar ne eder belli. İstanbul'da akbilden istanbul karta dönüşte çok etkin olarak gördük.

    Bu belbim gördüğüm kadarıyla büyük rant elde ediyor. Örnek verirsem,

    tüm iett araçlarına gps takıldı, şu siyah ve 2 antenli alet. Büyüklüğünün yanısıra işlevselliği tartışma konusu. Şahsen 1 tanesini kullanma şansı buldum (şöförden garajdayken izin alarak) dokunmatiği çok kötü bunun nedeni zaten basınca duyarlı ekran kullanılması bu şöförlere resmen işkence. Şöförlerin teknolojiden uzak insanlar olduğu aşikar resmen aletin anasını bellemişler. 5-6 kere dokunmatiği algılamadığı için alete aşırı güç/vurma/tekmeleme olaylarını gördüm. haksızlar mı? haklılar.

    Ondan sonra sevgili belbim bu büyük siyah aletleri toplatıp teknolojik alet takmaya başladı. İnce ve dokunmatiği hassas (ısıya duyarlı). Burada yapılan maliyetin bilançosu nedir? pardon rantın..

    2. mevzu akbil dolum makinaları.

    bu makinaların içini gören var mı? ben size söyliyim içinde bildiğiniz ev tipi kasalar mevcut.. bunların yerine bir çok embeded sistem kullanılabilirdi, tabi ki çok bilmiş belbim bunlara .net de yazdıkları siktiri boktan teknolojiler kullanmasalardır. Onlarca ücretsiz teknoloji varken en azından tubitaktan destek alınabilirdi. Bunların tek sorunu bu değil, bunlar tasarlanırken, istanbul kart satışı yapacak şekilde ve bu ihtiyacı karşılayacak şekilde yapılmış ama gelin görün ki şimdi yeni bir alet çıkarmışlar (sitelerinde gözüküyor) eskileri söküp bunları takacaklar :)

    bunlar sadece madolyonun gözüken yüzü. Bu konunun üzerine gidip muhalefet parti milletvekillerine detaylı bir mail atıp bu konunun mecliste görüşülmesini ve incelenmesini talep edeceğim. Bu kadar para harcayacaklarına onlarca otobüs alırlardı.

    kısaca sizinde fikirlerinizi merak ediyorum, lütfen paylaşın :)

     


    - xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek

    Araştırmak lazım belbimin ortaklarından rte çıkarsa şaşırmam


    Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mayıs/2012
    Erkek

    belediyeye ait şirketler hocam ankara belediyesindede var bende merak etmiştim mınıyım parayı bunlar kırıyo diyodumda sonra baktım belediyeye ait çıktı 


    imza
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Temmuz/2005
    Erkek

    doğrudur belediyeye aitler. hatta bu konuda kanun değişikliğide oldu. belediyeler o kanundan sonra şirket kuramıyorlar artık. ancak kanunda bir açık daha var diye biliyorum. o da özel girişimci bir şirket kurup hibe edebiliyor belediyeye. ama bu rant döndüğü gerçeğini değiştirmez. asıl zaten belediyeye aitse büyük rant döner.


    kendinize ayığ olunuz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ekim/2002
    Erkek

    Hocam söylediklerinde sonuna kadar haklısın.

    Türkiyenin En büyük ve tek yerli sermayeli(! tartışılır) bankasının şubelerinde sıra bileti aldığınız o kiosk diye tabir edilen cihazların içinde ne var biliyormusun?

    Fujitsu anakart üzerinde celeron işlemci! Yanlış anlamayın bildiğin bilgisayar kasaları parçalanarak düz sac dan bir zemin üzerine monte ediliyor tüm parçaları.

     

    Halen daha Türkiye de maliyet hesabı yapacağım derken yakın vadede zarara giren fakat bu zararlar bu düşüncesiz insanların cebinden tahsil edilmediği için kimsenin sikinde olmayan ve yine ancak ülkenin milli sermayesine büyük darbe vuran bu ve bu gibi firmalar azımsanamayacak kadar çok..

    İşin doğrusu bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında gelişime kapalı örümcek beyinliler kritik noktalarda söz sahibi olmaya devam ettikçe bu böyle sürer gider..

    bknz. malum kişi.

     

     


    Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
Toplam Hit: 1670 Toplam Mesaj: 5