folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Belirli Zamanlarda Yedek Aldırmak İçin Gerekli Alet Edevat

Belirli Zamanlarda Yedek Aldırmak İçin Gerekli Alet Edevat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

Şimdi şöyle bir sorunum var;

150+ üzerinde web sitesi günde 1 kere olmak üzere kendini yedekleyerek mevcut alanlarına yedek dosyası oluşturuyor. Bu yedek dosyaları her gün birbirine entegre olarak (rar dosyası düşünün) 1 hafta boyunca saklanıyor ve ben 1 hafta sonunda bu yedekleri çekerek otomatik temizleme işlemi yapıyorum.

Ne var bu yedeklerde? Resim, txt, xml ve sql dosyaları.

Şimdi ben bu yedekleri hiç biriktirmeyip, her gün belirli saatlerde kendi bilgisayarıma çekmek istiyorum. Bunu bir şekilde vba scriptiyle veya zamanlanmış görevlerle halledebilir durumdayım ancak sorun şu ki ben o belirli saatlerde bilgisayarı açmazsam bu yedekler alınamayacak. Askere gittiğimi düşünün bir de tamamen ortalık karışacak.

Bu durum için ne gibi aletler kullanılabilir? Kendi evimde halledebileceğim bir sistem olmalı. Veri yedekleme firmalarına vs para kaptırmak istemiyorum. Bu iş için özel donanımlar var mı pek piyasasını bilmiyorum. Ya da çözüm önerisi sunabilecek olan var mı biraz fikir verirseniz sevinirim. En önemli ayrıntı belirlediğim saatlerde elektrik/internet kesintisi dışında mutlaka açık olabilecek ve uzaktan da ulaşabileceğim bir yöntem gerekiyor. Ve sunucu bazında düşünmeyin, basit bir hostingden bile bu tür bir yedeği alabilmem gerekiyor (sunucuya şunu bunu kur diyebilecekler için diyorum).

:|
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

yandiske at ?????

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@nurulmac11 hocam özellikle detaylı yazdım. Yandiske nereden atacağım? Yine açık bir bilgisayar bunu tetiklemek zorunda olacak. Sorun orada zaten ben açık bir bilgisayar bulabilsem ona her şekilde alabiliyorum yedeklemeyi. Dersenki eğer hostingine yandisk kur oraya atsın yedekleri, fikir güzel fikir ama basit bir hostinge yandisk kuramıyorum doğal olarak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek
    Basit bir host paketinde ya da VPS gibi bir sistemde zamanlanmis gorevleri kullanarak kolay bir sekilde yapilabilir. Onemli olan surekliligi olan, guvenilir bir firma bulmak.
    Fazla ucret odemek istemezsen bir yila yakin suredir kullandigim ve sorun yasamadigim buyvm'yi tavsiye ederim. Dusuk ozellikli VPS hizmeti sunuyorlar, yillik $15.
    Ya da www.ftpiggy.com tarzi sitelerden hizmet alabilirsin.

vatandaşa kafam girsin!..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

@telekom hocam işin açıkcası 1 sene evvel sunucumun harddiski yandı ve kaybım büyük oldu. Bu da bende travmatik sonuçlar doğurdu diyebilirim güvenemiyorum elimin altında olmayan hiç bir veriye. Evimde saklansın istiyorum yedekler. FTPiggy gibi servisler ücretli seçeneklerinde bile 10gb gibi bir alan sağlayabiliyor bu alan 1 haftada dolma riski taşır. Kendim 2tb+ yedekleme kurabilecek harddisklere sahibim hali hazırda.

Sunucu gibi bir şey kurmak tek çözüm yolum gibi gözüküyor şuan için ancak tüketeceği enerji ve kaplayacağı alan extra yük getireceğinden ufak aletler arıyorum. raspberry pi bu durumda çözüm olabilecek gibi duruyor o cepte ancak elbette vardır bu tür çözümler, farklı aletler benim bilmediğim onların arayışındayım.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Bazı şeyleri kabul etmen gerekir. En önemli kabulünde alternatif maliyet kuramı olacak.
    Yedeklerin evinde, elinin altında olmasını istemen en sağlamı istemen demek ama aynı zamanda da en pahalısını istemendir. Evinde adsl den daha hızlı bir internet bağlantısı+sunucu alımı+ kesintisiz güç kaynağı alımı+jeneratör (varsa doğal gazlı) alımı gerekir.
    Maliyet arttımı? insanlar bunun için internet üzerinden iş yapıyor. Maliyeti düşürmek için.
    Maliyeti düşürmenin başka bir yolu seni seven ama öyle böyle değil çok seven ve saydığım şeylerin birkısmına sahip olan dostlarının olmasıdır. Sistemine sunucu koyabileceğin tanıdığın varsa maliyet epey azalır. Aslında sunucuda gereksiz olabilir. Web sitelerin yedeği internet üzerinden ftp sunucularına alabilecek şekilde yedekleme yaparda 1000 tl bile tutmayacak bedellere 6-8tb ftp sunucu+ağ diski alabilirsin. Geriye hızlı internet+ kesintisiz enerji derdin kalır.
    Maliyeti düşürmenin en sağlam yolu yarı otomatik yolu seçmendir. Ağ diski+sabit ıp li internet bağlantında olsun. Haftada bir internete gir ve yedekleri diske yükle daha doğrusu yükleme komutu ver ve çık internetten. Uygun bir nas sürücüye sağdece komutu verdiğinde kendi download manager ile yüklemesini kendi üzerine yapar. Ayrıca takip şansın olacağından jeneratör vb.maliyetinde olmaz. Ups al ama. Ups siz zor ve daha da önemlisi çok riskli olur.
    Benzer sorun bende de var. Benim bilgisayarda çizimlerim var ve o çizimleri kaybedersem mahvolurum. iş yerim eve yakın. Daha doğrusu evi işyerime yakın tuttum. :-) 2 tane dış ortam kablosuz aktarıcı aldım. Matkap bulup montajı tamamladığımda her gün akşamları işdeki çizlmlerime evdeki ftp sunucuma yükleyeceğim. Aslında internettende yedekleyebilirdim ama 80kb hız ile çok yavaş olur. Kablosuzda en az 30mb yi bulurum diye düşünüyorum. Yarı otomatikde olsa ekonomik bir yol. 2 kablosuz aktarıcı+montaj parçaları+kablo vb. nin bedeli 400 tl civarı. Nas sürücümde varki sıfırı yaklaşık 550 tl. Mailyeti 1000 tl yi bulmayacak ama kafamda rahat olur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

yandex disk in api sistemi var kullan. Uploadları falan yaparsın öyle

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Ben her gece farklı bir lokasyona upload yapıyorum, deneyebilirsin. ftp komutuyla rar dosyasını gönderirsin gider.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 916 Toplam Mesaj: 8