Ben Bir Online Oyun Yazmayı Düşünüyorum Yardım
-
ben bir online oyun yazmayı düşünüyorum bu konuda ne tavsiye edersiniz knight gibi ultima gibi 3 boyutlu olcak delphide iyiyim ama hangi dilde yazarsak daha iyi olur yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
o senin yeteneğine bağlı modelleme yeteneğin warmı;_;_;_;_;?_?_?_?
o kadar basit olsa bu işler şuan ortalık oyun kaynıyordu:)
-
valla normal muhasebe programı falan yazıoz shell script linux üzerine firewall anti ddos falanda oyun yapmak istiyorum
100mbit bağlantım var istanbulda cabal kngiht gibi bişi hikayesi bile hazır modelleme için sanırım 3dstmax gerekli bu konuda beni aşıyor doğrusu acep ne gereklidir bu konularda yada tecrübeli arkadaşlar varmı benim istediğim yazacağım oyunun hem linux hemde windowsta çalışması bu konuda yardımlarınızı bekliyorum oyunun ana motoru hazır bişi kullanıcam quake 3d motoru rendering için 3dstmaxden iyi anlıyan bir ekip lazım şimdiden teşekürler
-
onun icin once bir motor yapmalisin daha sopnra bir kac adet eleman bulmalisin tep basina hepsini goturemezsin ko sro uo diyorsun cunku monster tasarimlarin bolum tasarimlarin olucak delphide iyiyim demekle olmaz bu is once bir takim kurman gerekmekte
bu dediklerimle sana kostek olmaya calismiyorum isin yolunu yordamini anlatiyorum. once bir takim kur sonra programlama dilini secersin. C/C++
3d max kullanimi basit birsey. benim gibi bir adam bir gece mimari cizim yapmasini ogrendi : )
-
peki açık kaynak kodu ile yapılamazmı bu tip oyunlar ?
-
Oyun piyasasını bilmiyorum, ama hayatımda açık kaynak kodlu oyun diye de birşey duymadım...
Belki grafik motorları, yada modeller data dosyalarından çalınabilir...
Ama bence senin bu hayalın yatar...
Sonucta online oyunların hepsi sağlam rev. conn. gerektiriyor..
Ayrıca neyin serverside, neyin clientside çalışcagına karar vermen falan da gerek...
Zor abi işin, kolay gele...
-
Oyun demek milyonlarca kombinasyon demek ar-ge aşaması demek tek başına bir müddet ilerleyebilirsin.
Ama mantıksal bir örnek istersen şu şekilde yardımcı olabilirim : http:/ff0000.com
-
oyunda 4 char tipi var
iki tane devlet var
bir tanesi osmanlı bir tanesi bizans
osmanlıdaki char tipleri
imam(priest oluo ) çeşitli büyüleri var sağlık verebilio
yeniçeri(rogue ) bıçak ok kullanabiliyo
büyücü ( mage ) çeşitli büyüleri var imamın yaptığı bazı özellikleri yapamıo
fatihin fedaisi( warior) çok güclü vuruşları varoyun skillleri master skili lvl 70 de açılıo leveller 1-100 arasında oluşmakta 1-10 arası üstün kişiler size saldıramıo yada sizin haritanıza giremiyor 10 lvlden sonra hangi karakteri seçmek gerekmekte oyun kısaca böyle
oyun hikayesi yıl 1300 1500 yılında osmanlının istanbul almasındaki hikayeler
sizce bu oyun tutarmı ?
-
Bence kasma git knight online oyna :P
-
benim bir arkadaşta, tek başıma işletim sistemi yazcam diyodu :D