Ben Bişey Yaptım Ama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek

agalar hanımlar iyi geceler..
    ya ben bişey yaptım ama yapmaz olaydım. beni mal
    bende bi ssd var ona windows 7 kuruluydu rahat rahat çalışıyordum. hdd'mde de dosyalarımı falan depoluyordum. fakat bu hdd'de bi sıkıntı var sanırım bad sector. neyse bi nedenden dolayı xp kurmam gerekti. hddye kurayım dedim win 7de ssd de kalsın.. xpnin ön kurulumunu yaptım, yeniden başlarken bu hdd herhalde badsector attı. bir iki resetledim işe yaramadı sonra baktım açılış önceliğini ssd den hddye vermiş. biosdan düzelttim geri bi açtım makineyi; H diskiyle C nasıl olduysa yer ve isim değiştirmiş. ikisinde de windows klasörü var ve işin kötüsü makine eski Hden yani şimdiki Cden çalıştırıyor win7'yi. ne programları tanıyor ne tercihlerimi hatırlıyor. çok mesele değil de gül gibi ssd varken hddden çalışması(hele sıkıntılı hdd) koyuyor. 
    şimdi makine zaten karman çorman format desem toparlayıp yedek almam bayaa sürer. + yüklediğim program updateleri yamaları vs tekrar uğraşmak istemiyorum. 
    bu sorunu düzeltmenin format dışında bir yolu var mıdır? yani hdd yerine yeniden win7 yi ssd den çalıştırmanın?
    varsa ona göre yarın tanıdık bilgisayarcıya götüreceğim zaten xpyi de kuramadık olaya bak..
    dipnot: fazla teknik tavsiyeler verilmezse sevinirim bilgisayar konusunda öyle çok iyi değilimdir :)

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

tahminen win7 cdsi ile onarma yapıp command line ekranında fixmbr komutunu uygularsan sorunun cozulur.

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

bad sectorlü olan içi dolu hdd ye biçimlendirme yapmadan nasıl sistem kurdun ? ben mi yanlış okudum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

hocam biostan gir, onceligi ssd ye ver olsun bitsin.

tabi xp yi yanlislikla coktan ssd ye kurmadiysan

All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    anarsistherif bunu yazdı

tahminen win7 cdsi ile onarma yapıp command line ekranında fixmbr komutunu uygularsan sorunun cozulur.

Aynen;

Google'da "windows 7 mbr kaydını düzeltmek" diye arat, çıkar karşına.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BURAK_X
    BURAK_X's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

bad sectorlü olan içi dolu hdd ye biçimlendirme yapmadan nasıl sistem kurdun ? ben mi yanlış okudum

ssdyi almadan önce hddden kullanıyordum ve sanırım oradaki windows klasörünü silmemişim, nasıl olduysa oradan başlattı :D

mizahi bunu yazdı

hocam biostan gir, onceligi ssd ye ver olsun bitsin.

tabi xp yi yanlislikla coktan ssd ye kurmadiysan

boot önceliğini zaten ssdye verdim ama win için böyle birşey var mı bilemiyorum açıkcası

DrKill bunu yazdı
    anarsistherif bunu yazdı

Aynen;

Google'da "windows 7 mbr kaydını düzeltmek" diye arat, çıkar karşına.

teşekkürler :)

<love> <canimcicimaylari> <uzatmalar> <kavgagurultu> </love>
Toplam Hit: 1342 Toplam Mesaj: 6