Ben Turkum!!!
-
bu bir siyasi yazi degildir!
ben turkum kardesim.bunu turkiyede yasarken hic farketmemistim.her turden dostum vardi.irk ayriminada girmemistim.once insandi.20sinde devrimciydim.Istiklal caddesinde atmadikmi sloganlari.hemde sesimiz yirtilana kadar.Sihhiyede coplanmadikmi kollarimiz morarana kadar.Parasiz universite istedikde kotumu ettik.yoldaslarimiz f tipinde can veriyor dedik.gozaltilarinda tuvalette fayansla azmi opustuk.ensemden siktiginda kim var lan sana sahip cikan polis dediginde asagida bir kimseyi gorebildikmi.Git ailene sahip cik dediginde patlamis dudagimizla ailem yok diyebildik.buyuk aileyse bizi cizgileri kadar icine aliyordu.Kendi reklmamimi yapmiyorum.6 yoldasim diri diri yakildida bagirdimda 9 vatandasim almanyada kul olduda sesimi kesecekmiyim.Bizim almanyadaki yigitlerimiz nerde...
Nerde yigit dediklerim bmwyle ankarada hava atma planlarimi yapiyor. :(
Ben turkum kardesim trene bindigimde botlarim gurul gurul eder.Metroda 1 metre yaklasmazlar.kim kimi eziyomus.Omuzlarimdan kurtulan bi zenci daha gormedim.Yakarim almanyasinida avrupasinda.Yola geldik zorla yoldan cikaracaklar.Islama olan inancim bin kat daha artti diyorum.Bin kez halime sukrediyorumda vatandasimin yakilmasina uzaktan bakiyorum.
Biz degilmiydik hastane kapisinda magazin forevir hayatiyla buyuyen kiz tarafindan terkedilen.Biz degilmiydik yatak odamiza kadar girmiz amerikan kulturunun cocuklarina empoze ettigi evlatlar.O baba nerde simdi.Hangi kulturde.Benim babam nerede_?
Ben turkum kardesim yer yer damarlarimdan isyanda cikar ateste.Gozlerim kan canagi gibi oluyor bazen gece sanirim rahatsizim.Ama 6 yasindaki kiz kel adam mesale yakti deyince hainlik kahpelik kokuyor hayallerim.Isteyerekmi sigindi benim vatandasim.Isteyerekmi kaldi elin vataninda.Ya gozleri boyandi ya kendisi.Ya tedaviye ihtiyacim var benim ya vatanima.Sanirim turkiyeye donuyorum....
canim sikildi biraz bu koca ulkedede derdimi anlatabilecegim bir tane yigit dostum yok :(
-
gel anasını satayım ne işin var amsterdamda falan?
ayrıca dünyada isminin başı ve sonu amla biten tek kenttir amsterdam.
-
hocam güzel bir yazı olmuş ama yapacak birşey yok. gitmiş bulunmaktasınız şu an.
doyarsam kendi ülkemde doyayım,aç kalırsamda kendi ülkemde aç kalayım .
memleket sevgisi bu .
çık gel sende, sanada bir parça ekmek vardır ,üstelik ara sıra hak adalet ve bazende bozuk işleyen hatta işlemeyen çark içinde bolca coplayacak adam bile bulabiliriz..
-
konu derin. Kısaca kafamda yer eden noksanlıklara değinmeye çalışayım.
onlarda farkında... adam olmayanlar kabahatlerinin farkında ama bk yemekten vazgeçmiyor işte.
konu oldukça derin.. kimse üstüne alınmasın... üstüne alınasılara sesleniyorum; gerçekler acıdır. kabul edin. titreyin kendinize gelin...
bak iki gün evvel r.t.e ne güzel söyledi. pek semtapim yoktur ama güzel konuştu.
entegrasyona evet, asimilasyona hayır...
5 yaşındaki çocuk misali yok senin ki güzel yok benimki güzel.
yurdumu kötülemekten vazgeçin.+ bura geldiğinizde üç beş karaktersiz haricinde kimse sizi yemeye kalkmıyor. bu önyargıdan kurtulun. cünkü böyle düşüneceğinizi sandığımız için size yeterince misafirperver olamıyoruz.
herkez herşeyi biliyor. artık globaliz. kaldığınız yerler çokda bi tikim değil... çoğu ülkeyi sizden daha iyi tanıyor olmamız içten bile değil. nihayetinde dedim ya globaliz.
baba parasıyla her gece barda gönlüm hovarda, iş değil... abi seni erkek arkadaşımla tanıştıracam. bu hele hiç iş değil.
vs.vs.vs.vs. kısacası; üstüne alınması gerekenler, ÖZÜNÜZÜ unutmayın.
unutursanız ne mi olar ? bizden ümidi kesin. 3 dünya harbi çıkıncaya kadar orlara gelip sizi kurtarmamız çok zor : )
titremesi gerekenler. titresin. kendilerine gelsinler.
- atla gel stranger:) salla orları:P
+ tuğrul munteşem bi tespit:D