Beni Bu Sorundan Kurtarabilicek Mürid Varmı ?
-

Arkdaslar .txt uzantısını değiştirince şöyle bişi çıkıyor. ?

------------------------------------
Birde ;
publıc class Merhaba {
public static void main(String[] args){
System.out.println("Merhaba Dunya");
}
}bunu not defterine yazdıktan sonra farklı kaydet Merhaba.java yapıyorum Merhaba.class diye oluşması gereken dosya oluşmuyor böyle gözüküyor Altta resim ;

yardım edicek veya etmeye çalışan müridlere şimdiden teşekkürler.
-
ikinci sorunda farklı kaydederken dosya adı altında dosya turunu tum dosyalar yap. saınrım ozaman hallolur
-
öncelike uzantıları gizle.
bilgisayarım>üst taraftan araçlara gir>klasör seçenekleri>görünüm>açılan listeden görünen dosya uzantılarını gizle yazan yeri işaretle böylelikle dosya uzantıları gizlenmiş olur dosya ismini değiştirdiğin zaman uzantı gizli olduğu için o uyarıyı almazsın.
java dosyası meselesine gelince not defterine o kodları yaz dosya>farklı kaydet> açılan yerde kayıt türünü tüm dosyalar yap dosya adı kısmına merhaba.jar yazacaksın java dosya uzantısı bildiğim kadarı ile jar sen ise java yazmışsın.
-
hocam bu normal her wındowsta verebılıyor bu uyarıyı :D
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
öncelike uzantıları gizle.
bilgisayarım>üst taraftan araçlara gir>klasör seçenekleri>görünüm>açılan listeden görünen dosya uzantılarını gizle yazan yeri işaretle böylelikle dosya uzantıları gizlenmiş olur dosya ismini değiştirdiğin zaman uzantı gizli olduğu için o uyarıyı almazsın.
java dosyası meselesine gelince not defterine o kodları yaz dosya>farklı kaydet> açılan yerde kayıt türünü tüm dosyalar yap dosya adı kısmına merhaba.jar yazacaksın java dosya uzantısı bildiğim kadarı ile jar sen ise java yazmışsın.
-----------------------------hocam görsel eğitim setindeki anlatan kişi öyle yaptı ve söyledi. ayrıca ilk sorunu ve ikinci hallettin oda hal oldu o mal .java yapınca çıktı ama :D
-
bilgisayarı kapat :S
-
1. soruna gelince, eh doğal birşey o, sorun değil, Windows uyarı mesajı.
2. Java dosyasını derlemen gerekir class elde edebilmek için. Ki class dosyasının .exe gibi birşey olduğunu sanıyorsan zaten yanılıyorsun... Neyse...
Derlemek için:
Başlat - Çalıştır - javac dosyaAdiYazBuraya.java
şeklinde yapabilirsin. (dosya adı tam adres bilgisi içermelidir)
Ha bir de bunun için JDK yüklü olmalı.
Derlendikten sonra da çalıştırmak için (.class ve .java aynı adda ve aynı yerde olmalı)
java dosyaAdiYazBuraya.java
yazarak çalıştırabilirsin.
Da neden?
NetBeans falan karışık gelebilir de, en azındna JCreator falan gibi bir editor&compiler kullan?
-
Musket bunu yazdı:
1. soruna gelince, eh doğal birşey o, sorun değil, Windows uyarı mesajı.
2. Java dosyasını derlemen gerekir class elde edebilmek için. Ki class dosyasının .exe gibi birşey olduğunu sanıyorsan zaten yanılıyorsun... Neyse...
Derlemek için:
Başlat - Çalıştır - javac dosyaAdiYazBuraya.java
şeklinde yapabilirsin. (dosya adı tam adres bilgisi içermelidir)
Ha bir de bunun için JDK yüklü olmalı.
Derlendikten sonra da çalıştırmak için (.class ve .java aynı adda ve aynı yerde olmalı)
java dosyaAdiYazBuraya.java
yazarak çalıştırabilirsin.
Da neden?
NetBeans falan karışık gelebilir de, en azındna JCreator falan gibi bir editor&compiler kullan?
-----------------------------hocam ben anlatılan eğitim setindeki gibi yapmaya çalıştığım için netbeans kullanmaya çalışıyorum.
-
NetBeans kullanıyorsan bunlara neden ihtiyacın var ki?
Ordan compile neden etmiyorsun?
Herneyse, Java'yı txt'de yazmak istersen bu yollarla gitmelisin.
-
Musket bunu yazdı:
NetBeans kullanıyorsan bunlara neden ihtiyacın var ki?
Ordan compile neden etmiyorsun?
Herneyse, Java'yı txt'de yazmak istersen bu yollarla gitmelisin.
-----------------------------tmm hocam çok tşk ederim.