Beni Win32 Api Hakkında İyice Aydınlatın
-
C/C++ cı hocalar beni lütfen Win32 Api hakkında aydınlatın.Aslında bilgim var ama temel bir tanım yaparsanız MFC hakkında
vesaire nasıl yapılır ne yapmak lazım en kolayı nasıldır?Ne kullanılır? vesaire döküman linkleridir,paketleridir yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.
Derleyici olarak ne kullanmalıyım? gibi soruları yanıtlarsanız sevinirim.
-
valla hacım win32'lerle çok çalışmadım ama sorarsan bana system call'ları anlatırım çok devasa bir mantık farkıda yok aralarında...öncelikle unixte include ile sanki bir kütüphane ekler gibi ekliyoruz.Daha sonra o kütüphanenin içindeki fonksiyonları çagrıyoruz normal bir C/C++ programından farklı degil anlıcagın....Ben her türlü editörde ve IDE'de kullandım bir sorunda yaşamadım seninde yaşıcagını sanmam
-
hoca ben üni öğrencisi değilim yani bana anlatan bahseden yok henüz
nasıl birşey o iş anlatır mısın?
form elemanı lokasyonlarını nasıl yapıyoruz?
-
bizede ögreten olmadı kendimiz ögrendik hacım....şimdi elimde windows kodu yok kusura bakma sana PSP programlamadan örnek vericem:D
#include <pspkernel.h>
#include <pspdebug.h>
PSP_MODULE_INFO("Hello World", 0, 1, 1);
gördügün üzere burda iki api var pspkernel ve pspdebug bunlar system path'e kayıtlı oldugundan compiler otomatik algılayabilir uzun uzadıya tanıtmana gerek yok
altta gördügün satırsa pspkernel api'ına ait özel bir fonksiyondur bu fonksiyonu kullanarak bir psp programı yazabilirim....dahada acımint exit_callback(int arg1, int arg2, void *common)
{
sceKernelExitGame();
return 0;
}
burda gördügün kod 1-1 C sentaksına uygun bir kod dimi ama sceKernelExitGame bilinen bir C fonksiyonu degil...biz pspkernel'i ekliyerek bu fonksiyona ulaşabiiriz ve normal kodumuz içinde kullanırız....
-
tenkis vere vere ne örneği verdin. :)
-
Emrow bunu yazdı:
-----------------------------
tenkis vere vere ne örneği verdin. :)
-----------------------------
abicim elimde bu var ne yapim :)
http://www.winprog.org/ bu siteye bak bookmarkımda var biraz baktım iyi bir site