Benzerlik Algoritmaları Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Merhaba hocalar,

Şu aralar uğraştığım bir projede benzerlik bulmam gerekiyor. Ancak hangi algoritmayı hangi durumda kullanmam doğru olur pek bir karara varamadım. Şöyle bir şema gördüm:

Benim elimdeki sayılar da continuos olan da var discrete de.

Biraz daha ayrıntıya inersem elimdeki textten özellik çıkarıyorum kimisi o özelliğin görülme sayısınıı ifade ederken kimisi kendi başına bir oran (örneğin kelime/cümle sayısı oranı). Böyle bir durumda neye göre nasıl bir seçim yapmalıyım?

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Hacım continous taraftan gitmen senin için daha avantajlı. Sonuçta elindekiler sayı ve discrete de pek sayılmaz, kelimelerden oluşmuş vektörlerin olsaydı falan o taraf daha mantıklı olurdu senin için.

Euclidean yapabileceğin en basit uzaklık karşılaştırması, cosine kullanırsan da daha normalize bi karşılaştırma yapmış olursun burdan nasıl ifade ederim tam bilemedim. İkisini de dene hangisi daha düzgün sonuç verirse onu kullan en iyisi :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Tam ne yapmaya calistigini anlayamadim hocam aciklar misin daha ayrintili

http://yigitdemirag.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Hacım continous taraftan gitmen senin için daha avantajlı. Sonuçta elindekiler sayı ve discrete de pek sayılmaz, kelimelerden oluşmuş vektörlerin olsaydı falan o taraf daha mantıklı olurdu senin için.

Euclidean yapabileceğin en basit uzaklık karşılaştırması, cosine kullanırsan da daha normalize bi karşılaştırma yapmış olursun burdan nasıl ifade ederim tam bilemedim. İkisini de dene hangisi daha düzgün sonuç verirse onu kullan en iyisi :)

sağol hocam ikisiyle de test edeyim ben. peki başka hangi algoritmalar, hangi koşullarda kullanılıyor benzerlik bulmada?

@anubisx hocam pm attım sana

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

Gormeyenler icin up

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    Lightsaber bunu yazdı
    NmC bunu yazdı

sağol hocam ikisiyle de test edeyim ben. peki başka hangi algoritmalar, hangi koşullarda kullanılıyor benzerlik bulmada?

@anubisx hocam pm attım sana

Bu sordukların aslında uzaklık fonksiyonları, euclidean,cosine,battacharya,manhattan,mahalonobis uzar gider. Matlabda falan çalışıyorsan pdist diye bir fonksiyon var onun parametrelerine bak istemediğin kadar var :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 938 Toplam Mesaj: 6
similarity algoriths benzerlik algoritmaları