folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder BES Ve Şirketlere Göre Getirileri Nedir?



BES Ve Şirketlere Göre Getirileri Nedir?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar. Öncelikle bilmeyen, ilk kez bu konu sayesinde  suyan merak eden varsa BES denen mevzu nedir şurada anlatılıyor : http://www.egm.org.tr/?sid=69

    Hikeyeye gelelim. Bugün ING Bank'ın temsilcisi bir hanım tarafından arandım. Uzun zamandır "telefonla bir hizmet satmak için" arayıp yeterli seviyede donanımlı ve ne istediğini bilen, konuşabilen birisi aramadığından ciddiye almaya değer gördüm. Kendisi BES planı satmak amacındaydı malum. Ben ise konut kredisi çekerken beraberinde 3 yıl kadar önce bir de BES planı yaptırmıştım. Ayda 130 TL ödüyorum. Banka Finansbank ve haliyle BES de Finans Emeklilik'ten. 

    Telefondaki hanım Finansbank'tan aldığımı duyunca BES'de getirisi çok olan ilk 3-4 firmayı saydı ve Finansbank ilk 10 da dahi görünmüyor diyerek kazançlı bir plan sunmadığından bahsedip görüşmek isteyip istemediğimi sordu. Ben bir kaç gün sonra aramalarını randevu almalarını istedim. Bu planlarda şirketinizi değiştirebiliyorsunuz. Yani fırsatların iyi olması halinde ING Bank'a geçmek dert değil. Olay şu ki bu BES'lerde bazı fonlar belirleyip her ay yatırdığınız birikimin bu fonlar ile çalışmasını sağlıyorsunuz vs.. Ben anlamadığımdan oturup da bu fonlar iyi şu fonlar iyi diye sürekli fon değiştirebilecek birisi değilim. Fakat her ay çok az da olsa bir şeyler yatırıyoruz. İleride emekli olmam halinde ikramiyeyi ve maaşı da ev hanımı olan ve hiç bir güvencesi olmayan anneme vermeyi planlıyorum benim sigortam ve işim var şükür. Bu yüzden getirisi daha iyi olacaksa neden olmasın? diye düşünüyorum fakat bu konuda bilgim yok. 

    Telefondaki temsilci kendi şirketini cilalamak adına "en iyi bizimki" dedi ancak 2, 3 ve 4. leri de söylemekten geri kalmadı. Mesela Anadolu Emeklilik 2. iyi getirisi olandı.

    Finans Emeklilik planı başlattığımız günden bugüne bir kere dahi aramış değil. 3 yılda ekonomik olarak fonların değerleri çok değişmiştir ama gelin şöyle yapalım edelin diyen de olmadı. Onlar her ay verdiğim paranın peşinde ve gerisi umurlarında değil bu kesin.

     

    Aramızda BES konusunda tecrübesi, bilgisi olan, ING veya bir diğer şirkete geçiş yapmamı önerebilecek, faydasını görmüş ve hatta bankacı, finans uzmanı arkadaşlar olabilir. Eğer bildiklerini paylaşırsa çok sevinirim. 


    anlıyorum.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2011
    Homo

    zerre kadar anlamam ama illa yapıcaksam anadolu emeklilik derim. iş bankası güvencesi.


    Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek
    interfector bunu yazdı

    zerre kadar anlamam ama illa yapıcaksam anadolu emeklilik derim. iş bankası güvencesi.

    Dediğim gibi ben de anlamıyorum. Ancak telefondaki bayan BES'de Anadolu Emeklilik'in 2. en çok getiri sağlayan şirket olduğunu söyledi. Yani senin ön gördüğün güvence de doğru gibi ancak şirketten ziyade bu iş devlet güvencesinde. Paranın başına zaten iş gelmiyor. Bakalım, bu konuda sen ve ben gibi düz mantığından öte bir şeyler bilen varsa öğrenmiş olacağız :)

    buzukatak tarafından 18/Eyl/12 21:37 tarihinde düzenlenmiştir

    anlıyorum.
Toplam Hit: 1312 Toplam Mesaj: 3