folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Beyaz Eşya Ve Elektronik İşleriyle İlgilenen Müridler

Beyaz Eşya Ve Elektronik İşleriyle İlgilenen Müridler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DjBlueMaN
    DjBlueMaN's avatar
    Erkek

Arkadaşlar benim çamaşır makinam arıza yaptı,kartı söktüm içerisinde söyle bir parça var arıza %99 bundan kaynaklı diye tahmin ediyorum çünkü dip tarafında hafif bir paslanma var,bu parçayı nerden bulabilirim ve fiyatı ne kadar tahminen.

Parça resmi bu arkadaşlar 

http://detail.1688.com/pic/604143088.html

Ankarada oturuyorum.

Haşa Zulmetmez Kullarına Hüdası, Her Kulun Çektiği, Kendi İşinin Cezası!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Tövbe estağfurullah, çarpılacaksınız patlatacaksınız falan... Bi tamirci çağırın mümkünse. Göründüğü kadar kolay değil.

Resimdeki parça kondansatör. Üzerindeki bilgilerle ya da en iyisi parçayı yanınıza alarak Konya sokaktaki herhangi bir elektronikçiye götürürseniz size aynısından verir. 

Resimdeki parça elektrolit kondansatör. Uçları polarlanmıştır daha açık ifadeyle + - doğru takmanız lazım.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

yeniharman + 1

330 mf (mikro farad diye okursun)400 volt yazıyor, bu değerler önemli. voltun biraz daha düşük olması çok sıkıntı yapmaz ama bu  voltaj değerinden çok fazla oynamamaya dikkat edin. dayandığı gerilim arttıkça fiyat da artıyor. 

http://www.direnc.net/330MF-400V,PR-2539.html

4 küsür lira civarında .. tabi bu değerlerde ise.. 

yeniharman ın dediği gibi uçlardaki işaretlere dikkat ederek takın aksi halde kondansatör patlayabilir. Ve de soğuk lehim yapmamaya özen gösterin. Çevrenizde meslek lisesine giden öğrenci falan varsa onlara lehimlettirebilirsiniz.. 

unbalanced tarafından 01/Eki/13 15:59 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 657 Toplam Mesaj: 3