folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder [Beyaz Tahribat] Bant Genişliği

[Beyaz Tahribat] Bant Genişliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    bant genişliğinin ingilizcesini bilmiyorum yanlışsa gülmeyin ama öyle bişeydi.Neyse.

Lan vw Wan ağlarının kapasitesi bant genişliği ile tanımlanır.Lan bağlantılarında 150,622mbps ve 1 gbos gibi yüksek hızlar vardır(çünkü küçük bir alanda birbirinle bağlantıları vardır umarım ağ tapolojileirni bir gün yazarım orda iice açıklarım).Ancak Wanda ise 128 kbps(şimdi yok sanırım), 256,512,1024,2048 kbps ve 2mbps (biz görmedik ama 24 mbps lere çıkıyormuş) gibi düşük hızlardan bahsedilr.Bant kavramı network için önemli olmasına ramen karıştırılıyor.

Bantgenişliği bit per second(bps) ile ölçülür.Yani birim zamanda bir yerden başka yere geçen bilgi miktarıdır.

Bant genişliğini şehirdeki su borularına benzete biliriz.Boruların kalınlığı 5 metreye kadar çıkabilir.Ancak evimize gelen sadece 1-1.5 metredir.Borunun kalınlığı taşıdığı su miktarıyla orantılıdır.Su akışını hızlandıran valfler pompalar, ağda veri trafiğini yoneten cihazlara benzer.

Kısaca budur.Kısa bir konuyla anlatmak istedim.Umarım anlatabilmişimdir.Şu anda tam olarak kaç mbps ile veri aktarılıyor bilmiyorum ama benim bildiğim en yüksek rakam 50 mbps ev kullanıcıları için.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    hoca her başlığa şu beyaz tahribat yazısıı koymazsan daha iyi olcak.
    ayryetten dikkat byte değil veri iletiminde bit kullanılır.(zumsukte öle yazdı zaten)
    selametle (f)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    hacı yazması iyidir çünki aradığımız zaman direk beyaz tahribat konuları çıkar :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    anti oksidan şeytti
    ----
    hoca her başlığa şu beyaz tahribat yazısıı koymazsan daha iyi olcak.
    ayryetten dikkat byte değil veri iletiminde bit kullanılır.(zumsukte öle yazdı zaten)
    selametle (f)
    ----

hoca (zumsukde öyle yazdı zaten) ne :S anlamadım aq ama her konu başlığına yazıcaz hoca.Belli olsun konular.Sonunda
    http://www.tahribat.com/forumsearch.asp?search=beyaz%20tahribat&status=1
    Bu linke girdiğmzde t-onlarca döküman listelencek amac bu ondan beyaz tahribat die başlığa yazıyoruz ;)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nukeshore
    nukeshore's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    gereksiz bi mantık. Tahribatın beyazlamış halini arayacagız yani. Yada beyaz şapkalı olmakla alakalı oldugunu mu dusnuyorsun kardeş bu yazdıklarının. Hacking Train Center (boylemi yazılıyordu)die bi başlık vardı bizamnlar. [dikkat et tek başlık]. onun gibi birşey yapıp tumunu tek başlıkta toplasan daha hoş olmazmı. abuk subuk başlıklar açıp duruyorsun bence.

011011100111010101101011011001010111001101101000011011110111001001100101
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek
    Bence cok yararli; hepsini tek baslikta yazmak olmaz olsada berbat bisey olur...Bide herseye pislemeyin be abi adam ne guzel biseyler paylasio ister beyaz yazar ister mor.beenmiyosaniz girmezsiniz yorum yazmassiniz bence..Nese devam zumsuk bence...

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    Ula kısa da olsa temel bire bilgi vermeye çalışmışsın zumsuk.
    Ancak benim anlamadığım hala yok siyahtı yok beyazdı gibi boış muhabbetlerle 5 post atılmış yeter beyler artık biras içerik ile ilgilenin lütfen...

Devvammm zumsuk...

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Arkadaşım sen neden bahsediyosun ? Şimdi bu yazıyla insanları bilgilendirdiğini felan mı sanıyosun ? WAN yani wide area network. En basitinden kablosuz ağı buna dahil ettiğimizi düşünsek ondaki en yüksek hız 54mbit hatta 108mbit olanıda var sanırım. Sen 1-2 mbit felan diyosun bunun bi sınırı yok ki amk.

"Bantgenişliği bit per second(bps) ile ölçülür.Yani birim zamanda bir yerden başka yere geçen bilgi miktarıdır"

Bandgenişliğini istediğim gibi ölçerim istersem megabyte per second , istersem kilobyte per second. Birim zamanda(yani saniyede) geçen bilgi miktarı değil , bit miktarı , kilobyte miktarı ya da ne diyosan onun miktarıdır. Ayrıca Bandwidth

Zimbabwe
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    kreston doğru demiş hocam bu kadar geniş içerlikli bi konu için döküman yazıcaksan ve kalitlei dökümlanarı biyerde toplamak gibi bi amacın varsa öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalış bu konu hakkında bilgiyi wikipedia dan bile alaiblirsin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Bununla ilgili cok ayrıntılı dökümanı ben yazmıştım zamanında...

Döküman bankasında var...

Birde beyaz tahribatı

[Beyaz Tahribat]

Şeklinde yazarsanız daha güzel olur..

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 2233 Toplam Mesaj: 10