[Beyaz Tahribat] Bant Genişliği
-
bant genişliğinin ingilizcesini bilmiyorum yanlışsa gülmeyin ama öyle bişeydi.Neyse.
Lan vw Wan ağlarının kapasitesi bant genişliği ile tanımlanır.Lan bağlantılarında 150,622mbps ve 1 gbos gibi yüksek hızlar vardır(çünkü küçük bir alanda birbirinle bağlantıları vardır umarım ağ tapolojileirni bir gün yazarım orda iice açıklarım).Ancak Wanda ise 128 kbps(şimdi yok sanırım), 256,512,1024,2048 kbps ve 2mbps (biz görmedik ama 24 mbps lere çıkıyormuş) gibi düşük hızlardan bahsedilr.Bant kavramı network için önemli olmasına ramen karıştırılıyor.
Bantgenişliği bit per second(bps) ile ölçülür.Yani birim zamanda bir yerden başka yere geçen bilgi miktarıdır.
Bant genişliğini şehirdeki su borularına benzete biliriz.Boruların kalınlığı 5 metreye kadar çıkabilir.Ancak evimize gelen sadece 1-1.5 metredir.Borunun kalınlığı taşıdığı su miktarıyla orantılıdır.Su akışını hızlandıran valfler pompalar, ağda veri trafiğini yoneten cihazlara benzer.
Kısaca budur.Kısa bir konuyla anlatmak istedim.Umarım anlatabilmişimdir.Şu anda tam olarak kaç mbps ile veri aktarılıyor bilmiyorum ama benim bildiğim en yüksek rakam 50 mbps ev kullanıcıları için. -
hoca her başlığa şu beyaz tahribat yazısıı koymazsan daha iyi olcak.
ayryetten dikkat byte değil veri iletiminde bit kullanılır.(zumsukte öle yazdı zaten)
selametle (f) -
hacı yazması iyidir çünki aradığımız zaman direk beyaz tahribat konuları çıkar :)
-
anti oksidan şeytti
----
hoca her başlığa şu beyaz tahribat yazısıı koymazsan daha iyi olcak.
ayryetten dikkat byte değil veri iletiminde bit kullanılır.(zumsukte öle yazdı zaten)
selametle (f)
----
hoca (zumsukde öyle yazdı zaten) ne :S anlamadım aq ama her konu başlığına yazıcaz hoca.Belli olsun konular.Sonunda
http://www.tahribat.com/forumsearch.asp?search=beyaz%20tahribat&status=1
Bu linke girdiğmzde t-onlarca döküman listelencek amac bu ondan beyaz tahribat die başlığa yazıyoruz ;) -
gereksiz bi mantık. Tahribatın beyazlamış halini arayacagız yani. Yada beyaz şapkalı olmakla alakalı oldugunu mu dusnuyorsun kardeş bu yazdıklarının. Hacking Train Center (boylemi yazılıyordu)die bi başlık vardı bizamnlar. [dikkat et tek başlık]. onun gibi birşey yapıp tumunu tek başlıkta toplasan daha hoş olmazmı. abuk subuk başlıklar açıp duruyorsun bence.
-
Bence cok yararli; hepsini tek baslikta yazmak olmaz olsada berbat bisey olur...Bide herseye pislemeyin be abi adam ne guzel biseyler paylasio ister beyaz yazar ister mor.beenmiyosaniz girmezsiniz yorum yazmassiniz bence..Nese devam zumsuk bence...
-
Ula kısa da olsa temel bire bilgi vermeye çalışmışsın zumsuk.
Ancak benim anlamadığım hala yok siyahtı yok beyazdı gibi boış muhabbetlerle 5 post atılmış yeter beyler artık biras içerik ile ilgilenin lütfen...
Devvammm zumsuk... -
Arkadaşım sen neden bahsediyosun ? Şimdi bu yazıyla insanları bilgilendirdiğini felan mı sanıyosun ? WAN yani wide area network. En basitinden kablosuz ağı buna dahil ettiğimizi düşünsek ondaki en yüksek hız 54mbit hatta 108mbit olanıda var sanırım. Sen 1-2 mbit felan diyosun bunun bi sınırı yok ki amk.
"Bantgenişliği bit per second(bps) ile ölçülür.Yani birim zamanda bir yerden başka yere geçen bilgi miktarıdır"
Bandgenişliğini istediğim gibi ölçerim istersem megabyte per second , istersem kilobyte per second. Birim zamanda(yani saniyede) geçen bilgi miktarı değil , bit miktarı , kilobyte miktarı ya da ne diyosan onun miktarıdır. Ayrıca Bandwidth -
kreston doğru demiş hocam bu kadar geniş içerlikli bi konu için döküman yazıcaksan ve kalitlei dökümlanarı biyerde toplamak gibi bi amacın varsa öncelikle konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalış bu konu hakkında bilgiyi wikipedia dan bile alaiblirsin.
-
Bununla ilgili cok ayrıntılı dökümanı ben yazmıştım zamanında...
Döküman bankasında var...
Birde beyaz tahribatı
[Beyaz Tahribat]
Şeklinde yazarsanız daha güzel olur..
Toplam Hit: 2233 Toplam Mesaj: 10