[Beyaz Tahribat] Veri Enkapsülasyonu Nedir
-
saat 2:29.Bir konuda adminlerden birinin notunu gördüm (açıklamıyorum konuyu admini açıklasamda bişey olmaz) dedim ki yine birşey yazayım.Ne bu demeyin gece gece kafayı bu kadar toparladım.İbrahim tatlısesten kal benim için şarkısı eşliğinde yallah...Dersiniz osiden bana ne ama bilgi :)
Ağ üzerindeki iletişim kaynak bilgisayardan hedef bilgisayara gönderilen bilgi, veri yada paker olarak adlandırılır. Bir bilgisayar veriyi göndermeden öncee, veriyi "enkapsulasyon" adı verilen bir proses(işlem) den geçirir.Veriyi geçtiği katmanlarda başlık bilgisi, kuyruk bilgisi gibi bitakım bilgiler ilave edilir.Kullanıcı bir word dosyasını gönderirken, bilgisayar önce bu dosyanın alfanumarik karakterlerini, ağ üzeirnde trasfer olabilecek bir formata dönüştürürler.Veri, ulaşım katmanına geldiğinde segmentlere ayrılır.Ayrılan segmentlere bir sıra numarası verilir.Ağ katymnaında ise ilgili adresi bilgileri eklenir.Böylece pakertin nerden nerede gönderileceği bilgisi ilave elimiş olur.
Veri bağı katmanında 2. katman adresi bilgileri eklenir ve artık bu katmanda framelerden bahsedirli.Son olarak fiziksel katmanda frameler 1 ve 0 lara dönüştürüere transfere hazır hale getirilir.
Bir reism (pardusta çiziyorum kötü olursa gülmek yok..)
-
Bende Şimdi İbrahim Tatlısesten Ayağında Kundurayı Açıp Bu Emeğini Değerlendiriyorum Kardeşim :D:D Ellerine Sağlık
-
ISO OSI den bahseden bendim...
De ben admin değilim : )
Ayrıca Dos_Attach uzdun benı avatarımı kullanarak...
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------ISO OSI den bahseden bendim...
-----------------------------musket bu konuda çok hassas ona gore...
:D
-
Abü eyi gözel eyw ama ben artık servera girme dökümanı istiyem =) bi zahmet yau =)
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------ISO OSI den bahseden bendim...
-----------------------------
Üzülme Dostum,Ben Hiç Üzülmedim :)