folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder [Beyaz Tahribat] Wan Teknolojisi

[Beyaz Tahribat] Wan Teknolojisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    Merhaba,
    Dış dünyaya erişmek için paketlerimizi gateway’e atıyoruz. Paketler LAN ortamından WAN ortamına çıkıyor. LAN ile WAN arasındaki fark nedir? LAN aynı lokasyonda olan makineleri ifade edebilir. LAN bir başka görüşe göre aynı idarenin kontrolunde olan şebekeyi ifade edebilir. LAN iletişim hızı yüksek olan bir ortamı da ifade edebilir. Hepsine de katılmak kısmen mümkündür.
    Bugünkü konumuzda WAN’a erişimin nasıl sağlandığı ve WAN teknolojileri hakkında genel bir değerlendirme yapacağız.
    Network’çü açısından LAN ile WAN’ ı birbirinden ayıran asıl belirleyici unsur enkapsulasyondur. Binada oturan biri gibi düşünelim. Aynı binada bir başka komşuya gidecek isek üstümüze birşey almayız. Ancak bir başka binadaki bir yere erişiyorsak bu durumda sırtımıza bir palto alırız. Aynı şekilde paket LAN ağındaki bir başka bilgisayara erişiyorsa bu durumda ilave bir işe gerek yoktur. Ancak WAN’ın öteki tarafındaki bir bilgisayara erişiliyorsa bu durumda paltoya gerek var. Eternet şebekesi kendi adres standartını kullanır. Mac Adresi. Ancak WAN dünyasında eternet ortamı yoktur. Wan dünyasında ATM, Frame Relay, X.25 gibi paket anahtarlama yada ISDN yada PSTN dediğimiz devre anahtarlama şebekeleri yada geniş bant iletişim sunan kablo modem ve xDSL gibi hatlar vardır. Örneğin Frame Relay şebekesi bizim gönderdiğimiz IP adreslerinden yada Eternetin MAC adresinden anlamaz. Frame Relay Switch’leri kendi adreslemesi olan DLCI lokasyonu ifade eden adreslerini kullanır ve kendisine gelen data üzerinde bu adresi okuyarak yönlendirmesini yaparlar. Dolayısıyla F/R Switch’lerine gelen paketlerin üzerinde MAC adresi yerine DLCI adresi olmak zorundadır.
    Frame Relay ile DS3 (45 Mb.) hızına kadar çıkabilmek mümkündür.
    Yönlendirici paketi WAN’a atarken eğer Frame Relay şebekesine atmaya karar verdiyse paketin üzerindeki MAC adresini atarak yerine DLCI adresini koyar. Böylece Frame Relay Switch’lere gereken datayı yönlendirmeleri için yardım etmiş olurlar.
    OSI modeline göre ikinci seviyede adres bilgilerinin (MAC gibi) gerekli WAN adreslemesi ile değiştirilmesine biz enkapsulasyon diyoruz.
    WAN teknolojileri genel anlamda Kiralık hatlar, Paket anahtarlama şebekeler ve Devre anahtarlama şebekeler olarak üçe ayrılırlar. Asenkron çevirmeli bağlantılar, ISDN, Frame Relay, Lease Line, DSL ve Kablo modem olarak da ayırmak mümkündür.

alıntıdır ama hoşuma gitti.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    alintilarin kaynaginida yaz ,local area network'u anlattinmi hemen wan' a gectin :)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    :d kaynağı anlatayımda www.şu yada şuy şu diyebileceğim bişey değil lanıda anlatım :D

ben anlatmıyımda dur bulim böyle teknik varsa.

Compu olm bilgi fıçısı gibi adamsın birazcık sende bişeyler eklesen olmaz mı özel istek :) Wireless şudur budur biliyorsun.Oturup dökümanını 5 dkda yazsan varya kral olur beyaz tahribat için :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Compi sicacak vakit bulabiliyormusun diye soran yok :) ,tbt ye girdigimde bir elim tbt de diger elim islerde oluyor :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    ok hoca :) bilgin var ondan söyledim di
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yellowstar
    yellowstar's avatar
    Erkek
    zümzük hoca nolur beyaz tahribat yerine başka isim bul, beyaz türlü türlü şeyler aklıma getiriyo, fesatız nazpim :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    a4tech
    a4tech's avatar
    Erkek
    Vaktine sokayım senin comp. :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bırak bu sürekli meşkulum ayaklarını.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ya kaciniz her gun sabah 8:00 - 15:00 universite yapip sonrada 19:00 -21:30 arasi kurs' agidiyor :) uniden sonra 4saatim oluyor.Bunun 1saati yolda geciyor ,geriye 3saat kaliyor yemekye falan filan 1saat daha gidiyor.2saat kaliyor 2saat te 7'deki kurs icin on calisma-tekrar falan yapiyorum :) sonra eve geldigimde 22:00 oluyor yemek ye uzan ust bas degis falan derken 23:00(simdi yemek yiyecem:)) sabah 6da uyaniyorum ve arta kalan sure 23:00 ile 05:00 arasi sure :) yaklasik 6saat.simdi compi bu 6saatte wc'yemi gitsin :) ,banyomu yapsin,uykumu uyusun,tahribata mi girsin,sevgilisinimi dusunsun :) ,Yanima asistan aliyorum islerimi hafifletmek icin ,maas falan yok sdece yemek ve yatak veriyorum :P basvurulari pm ile yapabilirsiniz :P

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    millet bastırın compuye biraz daha bstırdık mı crack wireless ne istersek çıkartıp yazacak..

Compu yazarsın sen beyaz tahribat için hadi bea kendimi jiletlerim :) hoca bekliyoruz senden bi döküman mutlaka.
Toplam Hit: 2050 Toplam Mesaj: 10