[Beyaz Tahribat]Bilgisayarı Açma Kapama:D

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bilgisayarı Açmak:

Elektrik enerjisiyle çalışan diğer cihazlar gibi bilgisayar da açma/kapama düğmesine basılarak çalışır hale getirilir. Sisteme enerji verilmesiyle bilgisayar bir test işlemine girer. Bu test aşamasında gerekli donanım aygıtlarının takılı ve çalışır olup olmadığı kontrol edilir. Daha sonra işletim sistemi depolama biriminden belleğe yüklenir ve çalıştırılır. Burada işletim sistemi olarak Türkçe Windows XP ele alınacak, anlatılan konular ve verilen örnekler yine bu işletim sistemi üzerinde gerçekleştirilecektir.  

İşletim sisteminin belleğe yüklenip, çalıştırılmasından sonra, kullanıcının yapacağı ikinci işlem olarak oturumun açılması gerekir. Her kullanıcı bilgisayarı kendi oturumunda açar ise diğer kullanıcıların ayarlarından ve yaptığı değişikliklerden etkilenilmemiş olur.

Kullanıcı gerekli bilgileri girerek ve ardından Tamam düğmesine tıklayarak bilgisayarı açmış olacaktır. Kullanıcı adı ve parola girilirken bir hata yapılmış ise, İptal düğmesi tıklanarak boş bir oturum açma iletişim penceresinin ekrana gelmesi sağlanır. 

Bilgisayarı Kapatmak:

Bilgisayarda yapılmakta olan çalışmalar tamamlandığında, bilgisayarı kapatmadan önce açık durumda bulunan dosyaları sabit diske kaydeder, program ve pencereleri kapatarak güvenli bir adım atmış oluruz.

Kullanıcının bilgisayarı kapatması için öncelikle görev çubuğundan Başlat menüsü açılır.

Başlat Menüsü

Menüden Bilgisayarı Kapat tıklanır. Bu durumda ekrana Windows’u Kapat iletişim kutusu gelmektedir. İletişim penceresinde Bilgisayarı Kapat seçeneğini fare ile üzerine gelinip tek tıklanarak seçilir ve Tamam düğmesi tıklanır.

Windows’u Kapat İletişim Kutusu

Beklemede , seçeneğiyle bilgisayarın ekranı ve sabit diski kapanırken, mikro işlemcisi daha düşük bir hızda çalışmaya devam eder.Bu seçimden çıkmak için, klavyenin herhangi bir tuşuna ya da farenin bir düğmesine basmak yeterlidir.

Yeniden Başlat seçeneği ile bilgisayar açma/kapama düğmesi kullanılmadan yeniden çalıştırılır.

…Oturumunu Kapat seçeneği ile açmış olduğumuz oturumu kapatıp, farklı bir kullanıcı oturumu açmak için kullanılır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

[beyaz tahribat]Üye nasıl banlanır¿

Sevgili adminlerimizden biri gelir. Konu başlığına bakar açıldığı, yere bakar...; banlıcak sebep bulamaz. Canı sıkılır banlar. :)

vatandaşa kafam girsin!..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek
    yok artık:D

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

guzel calisma ellerine saglik

arsivime atayim bunu 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

SuNNeTcHi_eFhEnDy bunu yazdı:
    -----------------------------
    valla abi guzel dokuman saol ogrendigim ii oldu valla :D ,, aldigim gun bilgisayarci acti benm yerim , acis o acis amk o gunden beri kapamiorum :P
    -----------------------------
    valla bu yazıya bu yorum yapılabilirdi...

müridler bildiiniz herşeyi unutun, en baştan başlıyoruz...

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jeen
    Jeen's avatar
    Erkek

hoca biraz daha açabilirmisin

ben anlayamadım :P

power düümesiyle kapanmıyormuyduki a.q :S

2004"ten beri ziyaretçi... ulan simdi gördüm bu kayıt forumu yaw, tahrikey üye kodu falan ne ayaktı ya? kefaletle sanıyodum ben amk :)
Toplam Hit: 1597 Toplam Mesaj: 6