folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Beyin Kanaması Geçirmeyle İlgili



Beyin Kanaması Geçirmeyle İlgili

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek

    sa. arkadaşlar ben beyin kanaması geçirip geldimya (: özetle "değişik hastanelerde bir senelik yoğun bakım süreci yedi ayında bilincim bile yokmuş"  bunla ilgili acı bi tecrübeyi paylaşayım aklınızın bi köşesinde kalsın;

     

    arkadaşlar bu rahatsızlık çok nankör bi rahatsızlık. yani şöyle; ben bugün "x" hareketini yapabiliyorum sonrasında bir gün hareket yapmayım yani mesela bi pazar tatili yapayım anında geriliyorum. yapabildiğim hareketleri yapamıyorum, yaparken zorlanıyorum. bu rahatsızlığı geçiren kişiyi çok sıkmadan bişeyler yapmaya yönlendirin. çok sıkmadan kastım şu; normal bi insanın çok kolay yapacağı hareketi, bide bende kasılma felci olmuş yani ben hiçbirşey yapmadan beyin olarak kendi kendine hareketler yaptırıyor. şuda var beyinde eller ve kollar çapraz olarak aynı  yerden  yönetilirmiş. yani sağ kol=sol ayak ve sol kol=sağ ayak aynı noktadan çalışırmış. bende sağ kol=sol ayağın olduğu yer etkilenmiş herhangi bi ani harekette, sürprizde, heyecanlandığımda sağ elimi kalbimin üzerine doğru götürüyorum ve kolum titremeye başlıyor, sol ayağımıda dümdüz uzatmaya çalışıyorum. bunun gibi şeylere dikkat edin.

     

    beyin kanaması geçirip ölmeyen kişiyi, eski sağlığına dönme ihtimali varsa çok sıkmadan ufak ufak hareketler yapmaya yönlendirin.


    Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Haziran/2007
    Erkek

    hocam benim gördüğüm bu şekilde rahatsızlığı olanlara karşı eyüp sabrı olmalı insanın + fiziki sağlığı da olarak da çok iyi durumda olmalı  (Allah kimsenin başına vermesin rahatsız olanlara da tez zamanda şifasını versin) zor çünkü bakımı, yönlendirmesi, yemesi, içmesi, yürümesi insan kendinden büsbütün geçmesi gerekiyor ki hastaya konsantre olmalı bence hatta bence o kişiyede bi ufaktan bakıcı lazım sanki.

    tez zamanda koşar duruma gelmen dileğiyle hocam.


    hayat boş pompala çoşşş :):)...
Toplam Hit: 579 Toplam Mesaj: 2
beyin kanaması