Beyler Linux İçin Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    Beyler elekronik müh. için ugrasıyorum yeni müridim . C, Matlab7.04 ,Workbench10 hakkında orta düzey kullanabilirliğim var ama duydum ki linux beleş yazılım geliştiricilerine sahip.Ben de bilgisayardan cihaz kontrolu,Gps üzerine uzmanlaşmaya gayret ediyorum bu tarz cihaz(örn. cep telefonu olabilir) ile pc arası bağlantı kurabileceğim yazılımları linux ile ne kadar kolaylaştırabilirim.Ben böyle sisteme hakim olmaya çalısıyorum.Beni bilgilendirirseniz memnun olurum...

yorum tartısmada olur imza da değil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dos_Attach
    Dos_Attach's avatar
    Erkek
    Tam Olarak Yardımcı Olamicam Ama Gizemli Forumda Elekronikçiler İçin Özel Bi Linux Sürümü Vermişti...

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?=linux&folderid=57719

Dolar Ve Euro zulada elimde çek defteri, bir imzayla işin tamam arabanı çek serseri.!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    hocam sağolasın bu cok makbule gecti ama aslında benim edinmeye calıstıgım alan bahsettigim cihazalar arası baglantı iletişim işlerini linux üzerinden ne kadar yapabiliriz...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    hocam o tarz interfacelerin çogu zaten windowstada linuxtada ücretsizdir....oturup programı Javayla yazarsan Java ikisinde de aynı yani çok devasa bir fark göremezsin ama istedigin kontrol etmek istedigin araca linux yüklemekse(cep telefonu,robot,buzdolabı) o zaman bence bazı artıları var aksi taktirde zaten senin elinde hangi işletim sistemi olursa olsun önce o aletin SDK'sını indirmen ona göre sistemi ayarlaman lazım yani iki durumda da aynı şeyi elde edersin...Bunun haricinde MatLAB ve WorkBench'in linux versiyonlarıda bulunmaktadır

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ativaran216
    ativaran216's avatar
    Erkek
    sandman hocam anladığım kadarı ile bu alet programklama aletler arası baglantı işlerinde birçok program bilmek vs her biri için ayrı yazılım öğrenmek gerekiyor diye dusunuyorum ama linux de bunları ne kadar yapabiliriz yani bi  8086 programlama vs. onun  uzerinden oluyor mu yoksa o da tek tek ayrı porgramlama ile mi oluyor.. gerçi bende linux un (elktronık muh. için heralde) bi surumu var workbench vs.. orada da var..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    abicim senin dedigim 8086 ailesi motorola ailesi işlemci aileleridir yani anlıcagın yazılımdan ziyade donanımla alakalı şeylerde....haaa tabiiki kullandıgın yazılım işlem yaparken sana kolaylık saglıcaktır bunun haricinde sana bir ekstra getirisi yok.....yinede linuxu elektronik için ögrenmek iyi bir tercih çünkü her türlü işlemciye uyarlanabildiginden akıllı arac denilen bir çok alete uyumlu program yazma konusunda daha az sıkıntı çekersin...

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1635 Toplam Mesaj: 6