Beyler Yardım Bir Program Arıyorum..
-
beyler geçen bir uygulama indirdim bilgisayardaki bütün uygulamalara kısa yollar ve ayarlamalar yapıla biliyordu güncelleme denetlemelerini felan tek bir uygulama üzerinden yapabiliyordum temp %temp benzeri çöp uzantılarına cmd olmadan ulaşa biliyordum yanlış değilsem q ile başlıyordu ama emin değilim bir yardımcı olur musunuz?
TEŞEKKÜR EDERİM
-
-
317seref bunu yazdı
yok abi bu var bende ama uygulamayı bulamadım bilmiyorum ne oldu .:S
-
AI ya sordun mu ? deepseek chatgpt herhangi birine sor hatırladığın detayları ekleyerek önerdiği programları kontrol edersin olmadı. Q harfinden emin olmadığın için onu çıkarıp sorduğumda cevap bunu verdi. Bunlar değilse Q ile olanlarıda sorabilirsin herhangi birine.
Kullandığınız uygulama, muhtemelen bir "Sistem Optimizasyon ve Bakım Aracı" veya "All-in-One Windows Yönetim Yazılımı" olabilir. Bu tür programlar, Windows'un farklı özelliklerini tek bir arayüzde toplayarak kullanıcıların sistemlerini kolayca yönetmelerine yardımcı olur. İşte bahsettiğiniz özelliklere sahip olabilecek bazı popüler uygulamalar:
1. Winaero Tweaker
-
Windows ayarlarını derinlemesine özelleştirmek için kullanılır.
-
Başlat menüsü, dosya gezgini, bağlam menüleri gibi birçok öğeyi kişiselleştirebilirsiniz.
2. CCleaner
-
Temp klasörlerini ve gereksiz dosyaları temizler.
-
Kayıt defteri hatalarını düzeltir ve yüklü uygulamaları yönetebilir.
3. Glary Utilities
-
Sistem bakımı, disk temizleme, başlangıç yönetimi gibi araçları tek bir yerde sunar.
-
Kısayol oluşturma ve güncelleme yönetimi özellikleri vardır.
4. Advanced SystemCare (IObit)
-
Performans artırma, güvenlik taraması ve otomatik güncelleme kontrolü yapar.
-
"Turbo Boost" gibi özelliklerle sistem hızını artırabilir.
5. Patch My PC
-
Yüklü uygulamaları tek tıkla güncelleyebilir.
-
Portable (taşınabilir) yazılımlar da sunar.
6. PowerToys (Microsoft Resmi Aracı)
-
Özellikle "PowerToys Run" ile hızlı uygulama açma, kısayol yönetimi gibi özellikler sunar.
-
FancyZones ile pencere yönetimi yapabilirsiniz.
7. Classic Shell (Open-Shell)
-
Başlat menüsünü özelleştirir ve klasik Windows teması ekler.
8. Geek Uninstaller
-
Uygulamaları kalıntı bırakmadan kaldırabilir.
9. Ultimate Windows Tweaker
-
Windows'un gizli ayarlarını açmak için kullanılır.
10. Dism++
-
Gelişmiş sistem temizleme ve güncelleme yönetimi sağlar.
Bahsettiğiniz Özelliklerin Karşılıkları:
-
Tek yerden güncelleme kontrolü → Patch My PC, SUMo (Software Update Monitor)
-
Temp klasörlerine erişim → CCleaner, Wise Disk Cleaner
-
Kısayol ve ayar yönetimi → Winaero Tweaker, PowerToys
-
-
hızlı arama programları harddiskinizin ömrünü azaltır kullanmanızı tavsiye etmem total commander kullanın alışın
-
cybermole bunu yazdı
hızlı arama programları harddiskinizin ömrünü azaltır kullanmanızı tavsiye etmem total commander kullanın alışın
Sürekli arkaplanda hizmet olarak çalşmıyorsa olacağını zannetmem. Ben normal şekilde kullnıyorum.