Bhutto Ve Gandhi
-
Evet arkadaşlar neler düşünüyorsunuz bu iki insan hakkında.. yıllardan beridir hindistan ve pakistan arasındaki sıcak tartışmalar devam etmektedir ..biri pakistanın diğeri hindistanın başına geçmiştir..
iki isminde babası kendi ülkelerinde başbakanlık yapmıştır ve iki isminde babası o süre zarfı için kendileri gibi süikaste kurban gitmiştir.. bu benzerlikl beni şaşırtıyor birde sizlerin görüşünü almak istedim...
-
İki gün önce Gandhi'nin sinema filmini izlemiştim. Gerçekten büyük insanmış onu anladım.
Einstein'in kaleminden : "Hiçbir dış yönetim tarafından desteklenmemiş bir halk lideri : Başarısı, kabiliyete veya teknik aletlerin gücüne dayanmayan, sadece kişiliğinin ikna gücünden doğan bir politikacı; kuvvet kullanımını her zaman küçümsemiş olan zafer dolu bir savaşçı; amaç ve şaşmaz kararlılık ile donanmış bilge ve alçakgönüllü insan : bütün gücünü halkının yücelmesine ve geleceklerinin güzelleşmesine adamış bir kişi; sadece insan olarak avrupanın eziyetlerine karşı gelmiş ve her zaman zafer kazanmış bir insan. Gelecek nesiller böyle etten, kemikten bir kişinin yaşayıp, bu yeryüzü üzerinden geçtiğine inanmayacaklar."
-
birde şöyle bakalım...
pakistan islam ülkelerindeki tek nükleer güce sahip olan ülke..
hisdistan ise dünyadaki nükleer güç dediğin zaman akla gelen ülkelerden biri..pakistanda buna eşdeğer nitelikte nükleer güce sahip..
-
konuyu yukarı çekim
-
Gandhi gerçekten takdir edilecek bir lider.
Dünya onu pasif direnişin babası olarak tanır. Hindistan için yaptıkları saymakla bitmez.
Ruhu şad olsun diyorum. Esir bir halka bağımsızlığını vermiştir.
-
bhutto öldüğünde üzülmüştüm..
-
Headcığım Oraları Fazla Bilmem Oralarda da Misyonerler Varmıdır Sence.?
-
ShockMan bunu yazdı:
-----------------------------
Headcığım Oraları Fazla Bilmem Oralarda da Misyonerler Varmıdır Sence.?
-----------------------------bilmem vardır belki..ülkelerin gelişmesini istemicek ülkeler olduguna göre..her türlüsü vardır =)