Bi Anakartta Sorun Mu Var ? Ekran Kartı Uyumu Hakkında? Donanımdan Anlayanlar
-
şimdi arkadaşlar bilgisayarım
Anakart Adı Asus A8M2N-LA (NodusM)
İşlemci Amd Athlon 64 x2 2.4ghz
Ekran Kartı (Buraya Dikkat) AtiRadeon x1600 512mb DDR2
Anakart Teknik Bilgisi ( ?)
Genişleme Yuvaları 3 PCI, 1 PCI-E x16 (?)
Anakart Çipseti GeForce6150LE (?)
şimdi buraya kadar normal yeni bi ekran kartı almayı düşünüyorum fakat
Anakartın çipsetine bakınca
Kuzey Köprüsü nVIDIA GeForce 6150 (C51PV)
Görüntü Denetleyicisi Türü nVIDIA GeForce 6150
PCI Express denetleyici
PCI-E 1.0 x16 port #0 Kullanımda @ x16 (MSI RX1600 (MS-V040) Video Adapter)
PCI-E 1.0 x1 port #2 Boş
Çipset nvidia diyor ben ati ekran kartı almak istiyorum hatta almak istediğim ekran kartı bu
HD5670 GDDR5 1GB 128Bit ATI DX11 Ekran Kartı
Özellikler
VGA Chipset Markası ATI
VGA Chipset Modeli HD5670
VGA Slot PCI Express 2.1
Hafıza (RAM) Kapasitesi 1 GB
Bellek Tipi GDDR 5
Bellek Hızı 1000Mhz
Bellek Arayüzü 128 Bit
Çekirdek Hızı 775Mhz
Monitör Bağlantısı Analog, DVI, HDMIŞimdi 2 sorum var
1-)Bu ekran kartını alırsam çipsetle uyum sağlar mı ?
2-)Almayı düşündüğüm ekran kartı vga slotu PCI Express 2.1 fakat bende PCI-E x16 var sanırım bu durumda ne olur ?
teşekkürler.
-
Calışır, zira şu anda bir alt modeli o chipsetin calışıyor...
günümüzde zaten donanım uyuşmazlığı kalmadı gibi bişi hocam...
-
tamam hocam sağolasın çipset nvidia olunca acaba alacağım ati ekran kartı uyum sağlarmı diye tereddüt ettimde
-
hiç bir sorun çıkartmaz çipsete bağımlı olmadan istediğin kartı alıp takabilirsin
peki nasıl veya neden böyle bir sorunla karşılaşabilrim die kafana takılan öğrenmek istediğin bir nokta warsa o konuda aydınlatayım belki yardımcı olur.
bir gün gelirde ileri seviye bir bilgisayar almak istersen ve çift yada daha fazla sayıda ekran kartı kullanmak gibi bir düşünce içerisine girersen aklında bulunsun ki Nvidia çip setli bir anakart üzerinde Ati kartlar ile Crossfire yani iki kartı bağlayarak ikisini aynı anda kullanıma açamazsın. aynı işlem tersinde de geçerli AMD çipsetli bir kart ile de nvidia kartlar ile SLI yapmazsın. tabi üreticilerin bu sorunu bir ÇİP yardımı ile çözdüğüne dair birşeyler okumuştum ama ne gördüm nede denedim.
peki soracak olursan intel çipsetli anakartlarda durum ne diye. bunun hakkında hiç bir bilgim yok.. :F
AMD'ci olduğumuz için intel bize ters :D hakkında bilgilere bile bakmıyoruz :P işin şakası tabi hiç onla ilgili birşey okuduğumu hatırlamıyorum :D