Bi Arkaşımın C Ödevi
-
Arkadaşlar çalıstıgımdan arkadasımın ödevini yapıcak zamanım yok .
Yardım eden arkadasa minnettar kalıcam.
Hava sıcaklık değerlerinin ondalık noktadan sonra 2 basamaklı olarak ve nem değerlerinin yüzde işareti ile birlikte tamsayı olarak kaydedildiği bir metin dosyası bulunmaktadır. Bu dosyadan bu değerleri okuyan ve ekrana bu değerlerin değişiminin grafiğini yıldızlarla çizdiren bir C programı yazınız. Program çalışmaya başladığı zaman kullanıcıdan alt sınır ve üst sınır değerleri alsın, ve bu aralık dışında kalan sıcaklık ve nem değerlerini ünlem işareti ile çizdirsin. Dosyadan okunan değerlerin ekrana sığmayacak kadar çok olduğunu kabul edelim; bu durumda ekrandaki grafiklerin belirli bir hızla sola doğru kaymasını sağlayınız. Ekranın üst yarısında sıcaklık, alt yarısında nem değerleri gösterilebilir.
ödev bu hocalar.
Yardım edenden etmeyenden Allah razı olsun
Selametle
-
Hocam ödev çok kolay bi ödev değil.. Baya bi ameleliği var..
Yapan çıkar mı bilmiyorum.. Neyse iyi şansalar sana :)
-
Bu ödevi veren hocanın kafasından neler geçiyordu acaba. Böyle amelece ödev olur mu yahu. MS DOS görüntü apilerini mi ezberletecek. Ne boktan işler yahu.
-
C - C++ sayfasında bir tayfa dosya fonksiyonlarını bir araya getiren bir kodu yayınlamıştı. Google sorsa(n) grafik çizme ve ekranı kaydırma ile ilgili kodlar da çıkar eminim. Hiç bir şey yapmadan hepsini bir araya getirse(n) ve çalışmıyor diye buraya kopyalasan da yardım istesen...
Kim uğraşacak değil mi ? Ödev bir şeyler öğrensin öğrenci, öğrendiklerini yapabilsin diye verilir.
İşin teknik kısmını da geçtim kendine ait bir sorumluluğu başkasından böylesine rahatlıkla yapmasını istemek nasıl bir düşünce tarzının ürünüdür ki... Bir de paşa çocuğu kendisi değil arkadaşından foruma yazmasını istiyor.
Muhtemelen de Pazartesi'ye veya önümüzdeki üç beş güne verilmesi gereken bir ödevdir.
Neyse bu girişten sonra asıl cevabımı vereyim :
Ödev senin, sorumluluk senin.
Kolay gelsin.
:)