Bi Kac Siteye Girişi Engelleme(Guestte)???
-
benim isteiim pcmden bi kac siteye girişin engellenmesi
bunu aşağıdaki yolla başarıyorum ama bu sefer kendimde giremiorum engellediim sitelere.sadece guest oturumunda gercekleştirmek icin yardım gerekio.nasıl yapabilirim ki bu yolla olmazsa başka neyle istediiim sitelere girişi engellerim ama sadece guestte ???
ayrıca int explorerda İCERİK DANIŞMANINDA denedim ama ondada aynı şeyle karşılaştım sadece guestte yasaklamam lazım
---------------------------------------------------------------------------
Bu makalemde sizlere İE üzerinde bir siteye girilmesi nasıl engellenir ondan bahsetmek istiyorum.
Öncelikle kullandığımız Windows türüne göre aşağıdaki klasörlerde hosts adında bir dosya varmı diye kontrol ediyoruz.
Win 98 c:\windows\
Win ME c:\windows\
Win NT c:\windows\system32\drivers\etc\
Win 2000 c:\windows\system32\drivers\etc\
Win 2003 c:\windows\system32\drivers\etc\
Win XP c:\windows\system32\drivers\etc\
Bu dosya bazen olmayabiliyor.Olmadığını farz ederek anlatmaya devam edelim.Dosya olmadığı için onu kendimiz oluşturmalıyız.Burada dikkat etmemiz gereken nokta dosyamızda bir uzantının olmaması yani hosts.txt yada hosts.doc gibi bir dosya değil uzantısı olmayan bir dosya gereklidir.Bu dosyayı oluşturmak için öncelikle masaüstünde yeni bir klasör oluşturalım.(sizlere en basit şekilde anlatmaktayım.) Oluşturduğumuz klasörün içinde yeni bir .txt dosyası oluşturalım.Bunu için sağ tıklayarak yeni menüsünden yeni metin belgesi seçeneğini seçin.Bu dosyayı hosts olarak adlandıralım.bulunduğumuz klasörde Araçlar menüsüne girerek klasör seçeneklerine girelim ve görünüm sekmesine tıklayalım.Daha sonra açılan bölgeden Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seçeneğinin yanındaki işareti kaldıralım ve uygula diyip çıkalım. Hosts.txt dosyamızın sonundaki .txt bölümünü sildikten sonra az önce yaptığımız klasör seçeneklerini eski haline getirelim.
Evet şimdi dosyamızı oluşturduk.Bu dosyayı kullandığımız Windows a göre yukarıdaki klasörlere kopyalayalım.Daha sonra notepad ile açalım.Engellemek istediğimiz siteleri alt alta gelcek şekilde aşağıdaki şekilde yazalım.
127.0.0.1 localhost
127.0.0.1 www.google.com
127.0.0.1 www.mynet.com
127.0.0.1 www.bilmem_ne.com
Yalnız en baştaki localhost u yazmak zorundayız onuda unutmayalım.Yaptığımız değişiklikleri kaydedip çıkalım ve bilgisayarı yeniden başlatalım.
Herkese kolay gelsin.
alıntıdır -
erkek çocuu olanlar hiç engellemesinler pron siteleri falan işkenceden beterdir :D
-
yok beaa ne erkek cocuğu
bi kız kardeşim war aptal aptal kız oyun sitelerine girio delleniom =)
giremesin öle salakca sitelere onlara koyacam engeli
bide o ogrishe falan girio onlara koyacam -
arkadaşlar yardım edicek yokmu yaa???
-
Başlat , Çalıştır a gir ve bunu yaz
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc
buradaki
host dosyasını tıkla
ve
not defteri ile aç
sayfanın en altına şunu ekle
69.5.88.72 www.megaupload.com
daha sonra not defterini kapat ve kaydet.
Şimdi direk megaupload sitesine girebilirsin.
Girmek istediğiniz diğer yasaklı sitelerede bu yolla girebilirsiniz.site ıp si ve site adresi yazıp kaydetmek yeterli olacaktır.
Site İpleri için;
http://www.domaintools.com/ adresinde site ismi olarak arattırın.
test edildi onaylandı !
alıntı.
Toplam Hit: 3488 Toplam Mesaj: 5
