Bi Progamın Handle Numarasini Nasıl Buluruz
-
arkadaşlar herhangi bir program handle numarasini nasıl bulabiliriz?
basit mi zormu? yani delphi ile filan halledilebilir birşeymi?
mesela crack yazarlarin çoğu programlarin handle numaralarindan da çalişiolar..
ya bu arada sormussken bunuda soriim.
cracklerin %90nı hep 100kb"tin aldinda hepsi 10kb 20kb arasinda değişioo?
bu programlari elbetteki sıkıştırmıolar. peki nasıl oluoo? anlatabilecek biri olursa
bahtiyar olurum. delphi.net temi filan yazıolar bişeyler duydum ama
anlatirsaniz sevinirim:) -
Programları sıkıştırabiliyorsun lucystrike arkadaşım bir konu açmıştı forumda aspack diye arat bu sıkıştırılabiliyor zip yok , rar yok..
-
ya sıkıstır sıkırtırdıın kadar. 24kb boyutunda asla program yapamazsın..
-
Bir programın Hanle Numarasını Alan procedure yazmışım
genel bir değişken olarak handle1 değişkenin tanımlayın
var Nokta:TPoint;
Adres:PChar;
begin
GetMem(Adres,255);//Adres Değişkenine Hafızada 255 byte yer rezerve eder
GetCursorPos(Nokta);//Mousenin Coordinatlarını Verir
Handle1:=WindowFromPoint(Nokta);//Mousenin Üzerinde Bulunduğu Nesnenin hanle Numarasını Verir
GetClassName(Handle1,Adres,255);//Mousenin Üzerinde Bulunduğu Nesnenin Class ismi Bu O programa komut Göndermek için Gereklidir
Caption:=Adres;//Sınıf İsmini Captiona Yazdır
Application.Title:=Adres;//Ayrıca Mouse yi gezdirken Durum Çubuğunda da ClassName Gözüksün
Label1.Caption:=Adres;//Ve label Üzrinde de
FreeMem(Adres);//Adres için Ayrılan Alanı Serbest Bırakend;
Eğer Bu Komutları Time Nesnesine Yazar Vede intervalını 10 falan Yaparsanız O Zaman Görürsünüz
-
Hoja benim yazdiim 600 byte boyutunda exe formatında windows programı var. formu fln olan.
Yani senin delphi yapmaz 120 kb in altinda packlesende ama C++ yapar.
simdi sorularına geleyim... bak simdi notepadin handle i buluoz.
var
WindowHandle : THandle;WindowHandle := FindWindowEx( 0, 0, 'Notepad', 'Untitled - Notepad');
//bunu bulurken pencere basligindan yararlandık.
BringWindowToTop(WindowHandle); //notepadi once cikardik... handle imizin calistina dair bi test...
gelelim crack olayına...
Genelde olaylar şöle oluo, elemanın biri numega driver studio yada benzeri bi runtime debugger kullanarak proramda bazi offsetler ogrenio ve bunlari proramin exesinin bi kopyasinin ustunde uyguliaarak cracklisini yapio. mesela 1 MB lik exe de cogu zaman 3-4 byte deistirmek genelde cracklemis olmak icin yetio.
sora eleman bunu webe koyarken 1 mb upload edeceine cracker programları kullanarak cracklenmis exe ile orjinal exe arasındaki farkı kullanarak birini oburune donusturen ve bu arada kaynak exeyi crc acisindan fln denetleyen bir yazılım üretiyor.
Elinde orjinal ve crackli exeler varsa bunu yapması çok kolay patch maker die arat 100 lerce link bulacagina eminim.
-
HolyOne bunu yazdı:
Hoja benim yazdiim 600 byte boyutunda exe formatında windows programı var. formu fln olan.
Yani senin delphi yapmaz 120 kb in altinda packlesende ama C++ yapar.
Ben Kimseye Karşı Üstünlük Yarışında veya kaygısında değilim Arkadaş. Amacım sadece yardımcı olmak -
Güsel kardesim ben zaten senle üstünlük yarisina girmiom ki C++ ve Delphi nin yarattigi exelerin boyutlarini karsilastiriorum. yanlislikla baska bişe ima eden bişe dedimse affola? zaten cewabi da basligi acan arkadasa verdim onun sorusunun cewabidir. nasi ufak prog yazicaini sormus.